Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tínedžerka ubodala svojho partnera
Zdielať na

Tínedžerka ubodala svojho partnera

NÁMESTOVO / Hádka mladej dvojice na hornej Orave sa skončila tragédiou. Osemnásťročná Erika podľa polície v piatok večer bodla svojho partnera do hrudníka tak nešťastne, že ho jedinou ranou kuchynským nožom zabila. Obvinili ju z vraždy a hrozí jej 25-ročný trest.

Útle dievča krátko po čine policajti zadržali. Z cely ju v pondelok popoludní s putami na rukách priviedli do budovy  Okresného súdu v Žiline. Tmavovláska po celý čas usedavo plakala. 

Na svoju obranu dokázala povedať len toľko, že ju mal Ivan v byte  na posteli biť, o čom by mohli svedčiť aj modriny na jej ramene. Erika sa z posledných síl vraj zodvihla v momente, keď bol Ivan v kúpeľni a vzala do rúk kuchynský nôž.

Bola to sebaobrana?

"Mladá žena v piatok vo večerných hodinách po predchádzajúcej hádke kuchynským nožom bodla do oblasti hrudníka svojho 23-ročného partnera," potvrdila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

"Údajne malo dôjsť z jej strany k sebaobrane, poškodený ju mal napádať, pričom tieto útoky mali trvať už dlhšiu dobu," povedal obhajca obvinenej Martin Chlapík. 

Nepretržité hádky 

Pár podľa susedov na verejnosti pôsobil normálne, no za dverami bytu sa vraj dvojica často hádala. Erika však aj napriek hádkam od Ivana neodišla. "K útokom dochádzalo, keď bol 23-ročný partner obvinenej ženy pod vplyvom alkoholu," dodal obhajca obvinenej. 

Dievčinu obvinil vyšetrovateľ zo zločinu vraždy. Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, v prípade dokázania viny môže stráviť za mrežami dvadsať až dvadsaťpäť rokov.

Zdielať na

Súvisiace články