Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na diskotéke tiekla krv, incidentu predchádzala hádka
Zdielať na

Na diskotéke tiekla krv, incidentu predchádzala hádka

RUŽOMBEROK / K roztržke medzi mužmi došlo ndiskotéka a diskotéke v centre Ružomberka v skorých ranných hodinách. Fyzickému útoku predchádzala ostrá výmena názorov.

Tridsaťjedenročný Bulhar spolu so svojimi kamarátmi pokrikoval po 24-ročnom Michalovi. Ten na vulgarizmy nereagoval a tak cudzinec, ktorý dlhodobo žije v Ružomberku, prešiel k činom. Mladíka viackrát udrel päsťami a vyhrážal sa mu, že ho podreže.

"Na jeho obranu sa postavil 23-ročný Tomáš, ktorého útočník vzápätí bodol nožom, v ľavej časti pod rebrá," hovorí  Pavol Adamica, zástupca riaditeľa ružomberských policajtov.

Zranený muž vybehol na ulicu. Pomoc našiel v neďalekej väznici, kde ho zamestnanci ošetrili a následne mu privolali sanitku.

"Záchranári ošetrili muža s hlbokou ranou v brušnej dutine a vo vážnom stave ho previezli do nemocnice," uviedla Alena Lacyková Krčová, hovorkyňa záchranárov.

 Útočník s nožom unikal

Zraneného okamžite operovali, jeho stav je stabilizovaný. Trojica agresívnych Bulharov sa medzičasom dala na útek.

"Vyšetrovateľ obvinil 31-ročného útočníka, občana Bulharskej republiky zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, prečinu výtržníctva a prečinu nebezpečného vyhrážania," dodáva Pavol Adamica.

Hrozí mu vysoký trest

"Obvinený bol vzatý do väzby, nakoľko existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a taktiež existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," hovorí Jozef Michňa, hovorca žilinského súdu.

Ak ho súd uzná vinným, hrozí mu väzenie od 4 do 10 rokov. A ako cudzinca ho ešte môžu vyhostiť.

Súvisiace články