Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia hľadala väzňa Ľubomíra Behana, zasahovali kukláči
Zdielať na

Polícia hľadala väzňa Ľubomíra Behana, zasahovali kukláči

OSTROV / Veľká policajná akcia zameraná na vypátranie a zadržanie väzňa na úteku Ľubomíra Behana v okolí Piešťan skončila, Behan polícii naďalej uniká. V obci Ostrov pri Piešťanoch a okolí ho hľadalo množstvo policajtov, ktorým pri pátraní pomáhal aj vrtuľník ministerstva vnútra.

V Ostrove žije najbližšia Behanova rodina. Kukláči podľa informácií TV JOJ z prostredia polície prekvapili v posteli, keď spal. Hľadaný väzeň podľa miestnych ušiel v spodnej bielizni policajtom spred nosa.

Polícia túto informáciu dementovala. "Nie je pravdou, že by bol zadržaný a potom polícii ušiel," uviedla hovorkyňa trnavskej krajskej polície Martina Kredatusová.

Hľadaný väzeň ušiel zo zadnej časti domu. Policajti kontrolovali prechádzajúce autá, prehľadávali nebytové priestory aj rôzne skrýše v teréne. Polícia Ľubomíra Behana nenašla. Pátranie po 24-ročnom väzňovi pokračuje.

Svedkovia počuli niekoľko výstrelov

Polícia od skorých ranných hodín pátrala po väzňovi Ľubomírovi Behanovi v obci Ostrov pri Piešťanoch, ktorý v júni utiekol z leopoldovskej väznice. Ráno po šiestej hodine do domu jeho otca vtrhli kukláči. Podľa svedkov bolo počuť niekoľko výstrelov. Behan je na úteku viac ako tri mesiace.  

"Ráno okolo siedmej som počula trikrát streľbu. Na to som sa zobudila, vyšla som von a už tu boli policajti," opísala obyvateľka ulice. 

Na úteku niekoľko mesiacov

Ľubomír Behan utiekol z väznice v Leopoldove začiatkom júna. Ušiel počas väzenských prác na oprave strelnice v tesnom susedstve ústavu.V deň úteku ho hľadali desiatky policajtov, psovodov so psami aj policajný vrtuľník. Odvtedy polícia preverovala informácie o jeho možnom pohybe.

V súvislosti s útekom Ľubomíra Behana začala polícia ešte v júli trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom a porušovanie dozornej služby. Trojica dlhoročných dozorcov vzápätí po úteku väzňa prišla o prácu, podľa generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Milana Ivana neboli na svojich miestach a neplnili si svoje povinnosti. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská útek väzňa označila za zlyhanie jednotlivcov, nešlo podľa jej vyjadrenia o systémovú chybu.

Súvisiace články