Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Naháňačka cez Sereď
Zdielať na

Naháňačka cez Sereď

SEREĎ / V Seredi v noci z pondelka na utorok policajti strieľali. Vodič pod vplyvom alkoholu unikal niekoľko kilometrov pred policajnou hliadkou. Keďže odmietal zastaviť, padli varovné výstrely. Po zadržaní mu podľa policajtov bolo do smiechu. Nafúkal takmer 1,7 promile.

Naháňačka sa skončila potom, ako 42-ročný Vladimír nezvládol riadenie a narazil do múru.

Padli výstrely

Všetko sa začalo pred jednou v noci. Vodič so svojím autom kľučkoval v protismere. Oproti išli policajti, ktorí v tom čase na ulici hliadkovali. Vodiča sa najprv snažili zastaviť. Ten ale na ich výzvy nereagoval.

"Auto pokračovalo v jazde, pričom polícia použila na jeho zastavenie štyri varovné výstrely do vzduchu. Vodič zareagoval tak, že ešte zvýšil rýchlosť jazdy," uviedla trnavská krajská hovorkyňa Martina Kredatusová.

Mimo zastavanej časti Serede policajti vystrelili jednu strelu do ľavej zadnej pneumatiky a dve do zadného nárazníka. Napriek tomu vodič s prasknutou pneumatikou pokračoval v jazde po celej šírke vozovky.

Navyše zlikvidoval niekoľko záhonov s kvetinami a trávnik pred rodinnými domami.

Alkohol v krvi

Keďže Vladimír býval len kúsok od miesta, kde autom zastavil, snažil sa pravdepodobne cez dvory utiecť domov. To sa mu ale nepodarilo.

"Auto skončilo pri plote a on preskakoval bránu, no odtiaľ ho strhli policajti a zatkli ho," hovorí obyvateľ Serede.

"Dychovou skúškou policajti u vodiča namerali 1,67 promile alkoholu," dodala Krdatusová.

Vladimír skončil v cele predbežného zadržania. O výške jeho trestu bude rozhodovať súd v takzvanom superrýchlom konaní.

Súvisiace články