Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Drogy na kynológii v Trnave
Zdielať na

Drogy na kynológii v Trnave

TRNAVA / Už štvrtý policajt v trnavskom kraji má podľa zistení televízie JOJ problémy s inšpekciou. U jedného z vysokopostavených policajtov podľa jej informácií našli drogy.

Inšpekcia Ministerstva vnútra zasahovala minulý týždeň v Kynologickom areáli trnavskej krajskej polície. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania tam jeden z vyššie postavených policajtov nelegálne prechovával drogy.

Policajní psovodi majú k dispozícii rôzne vzorky drog k výcviku psov. Tie, ktoré našli počas kontroly, nepatrili do zoznamu oficiálne pridelených narkotík. Potvrdil to aj zdroj blízky polícii.

"Inšpekcia ministerstva vnútra urobila prehliadku priestorov u vedúceho. Našli mu väčšie množstvo drog, a to pervitín a marihuanu. Pervitín mal v dvoch zatavených striekačkách a marihuanu v zaváraninovom pohári," uviedol televízii JOJ zdroj, ktorý nechce byť menovaný. 

Služobným autom na dovolenku

Zdroj blízky vyšetrovaniu tvrdí, že policajt mal problémy aj súradnými dokladmi. "Napríklad čierne jazdy so služobným autom. Bežne s ním chodil na dovolenky. Údajne neviedol žiadne evidenčné knihy o zbraniach, dochádzke a podobne," hovorí zdroj televízie JOJ. 

Stále v službe

Ministerstvo vnútra informácie už preveruje. "Inšpekcia ministerstva vnútra sa touto vecou zaoberá, ale v súčasnosti nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

Podľa posledných informácií policajt ešte nebol obvinený ani dočasne postavený mimo službu.

Súvisiace články