Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vojačka spôsobila nehodu, zomrela pri nej žena (†54)
Zdielať na

Vojačka spôsobila nehodu, zomrela pri nej žena (†54)

TRENČIANSKE MITICE / K vážnej dopravnej nehode došlo dnes o šiestej ráno pri obci Trenčianske Mitice (okres Trenčín). Pri čelnej zrážke dvoch osobných áut zomrela 54-ročná žena. Nehodu podľa doterajších zistení zapríčinila 28-ročná vojačka, ktorá predbiehala.

Tragická dopravná nehoda sa stala na rovnom úseku cesty pred Trenčínom. Vodička pravdepodobne nezvládla predbiehanie. Dvadsaťosemročná vojačka sa ponáhľala do práce. Na rovnom úseku cesty sa rozhodla predbehnúť kamión.

"Za mnou išlo osobné auto, začalo ma predbiehať, oproti išla biela Fabia, tá aj blikla, ale už bolo neskoro. Ja som už nemal kam uhnúť," opisuje šofér kamiónu.

Situáciu však podľa doterajších zistení zle odhadla. V momente ako bola v úrovni kabíny kamióna sa čelne zrazila s autom, ktoré prichádzalo v protismere. Autá doslova rozmetalo po ceste. V oboch sa viezli ženy. Tie zostali po náraze zakliesnené. Vodičky odviezli s ťažkými zraneniami do trenčianskej nemocnice.

"Trafili ma do predného kolesa. Ja som mal čo robiť, aby som to ustál, lebo mňa ťahalo dole, by som bol preletel," dodáva kamionista.

Päťdesiatštyriročná žena, ktorá sa viezla v osobnom aute, do ktorého vojačka narazila, zomrela okamžite po nehode. Na miesto bol privolaný aj znalec z odboru cestná doprava. Nehoda komplikovala dopravu na hlavnom ťahu medzi Bánovcami nad Bebravou a Trenčínom takmer štyri hodiny.

"Bola to úplne banálna nehoda. Nepozornosť, pravdepodobne ide o riskantnú jazdu, neopatrnosť, zbytočné ponáhľanie sa," vysvetlil znalec z odboru cestná doprava Milan Holéci.

Súvisiace články