Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obývačka rodinného domu sa zmenila na súdnu sieň
Zdielať na

Obývačka rodinného domu sa zmenila na súdnu sieň

PRIEVIDZA / Obývačka istého rodinného domu sa zmenila na súdnu sieň. Kompetentní tam riešili kauzu výbuchu, ku ktorému došlo vo Vojenskom opravárenskom podniku v Novákoch v marci v roku 2007. V osudný deň vtedy zomrelo osem ľudí, desiatky ďalších sa zranili. Obžalobe čelí päť ľudí. Jeden z nich má zdravotné problémy.

Na ulici, kde býva jeden z obžalovaných z výbuchu vo Vojenskom opravárenskom podniku, bolo rušno od rána. Postupne prichádzali obžalovaní, sudkyňa, jej asistentka, obhajcovia, ale aj prokurátor. Obvinený, bývalý ekonomicko-obchodný riaditeľ podniku má totiž podlomené zdravie a nedokáže prísť na súd. Odobril to aj znalec.

Na pojednávaciu miestnosť sa zmenila obývačka. Tá musela spĺňať požadované kritériá. "Kvitujeme to, že proces môže prebiehať v domácom prostredí a tým sa to všetko urýchli," povedal pozostalý Jozef Kováč. 

Verejnosť ani novinárov do pojednávacej miestnosti nepustili. Neželal si to majiteľ domu. Na pojednávaní podľa sudkyne chceli doriešiť rozpory, ktoré sa objavili po vypracovaní nového znaleckého posudku. Obžalovaný, ku ktorému cestovali od samého začiatku, tvrdí, že je nevinný. 

Pojednávanie v rodinnom dome asi po dvoch hodinách ukončili. Pokračovať by malo už na Okresnom súde v Prievidzi začiatkom budúceho roka.

Súvisiace články