Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Krčmárka z Lehoty pod Vtáčnikom si prepad vymyslela, potrebovala peniaze
Zdielať na

Krčmárka z Lehoty pod Vtáčnikom si prepad vymyslela, potrebovala peniaze

LEHOTA POD VTÁČNIKOM / Také rozuzlenie prípadu čakal málokto. Údajná obeť si všetko vymyslela. Ide o lúpež, ktorá sa stala v stredu v Lehote pod Vtáčnikom. Čašníčka tvrdila, že ju neznámy páchateľ porezal pohárom a vzal jej všetky peniaze. Policajti okamžite rozbehli rozsiahle pátranie. Páchateľ lúpeže neexistuje, čašníčka si všetko vymyslela.

Čašníčka zákazníkom aj policajtom tvrdila, že prišiel nejaký chlap, udrel ju po ruke, zobral peniaze a utekal preč. Polícia okamžite začala pátrať po neznámom páchateľovi. Už od začiatku všetkým ale na lúpeži niečo nesedelo.

"Nám sa to zdalo čudné, nikoho sme nevideli. Ani pani suseda," hovorí obyvateľka obce. 

Páchateľovu stopu nezachytili ani špeciálne cvičené psy. Na pohári ktorým ju mal páchateľ porezať nenašli žiadne stopy. Policajti v tom čase už vedeli, že čašníčka klame.K lúpeži nedošlo. "Peniaze vzala ešte deň pred tým ako lúpež oznámila. Časť peňazí minula na svoje dlhy a časť vhodila do hracieho automatu," uviedla hovorkyňa trenčianskej krajskej polície Elena Antalová.  

"Môže ísť o diagnózu patologického hráčstva, kedy títo hráči páchajú nelegálnu činnosť, podvody, krádeže, aby získali financie k ďalšiemu hraniu," uviedla primárka psychiatrického oddelenia nemocnice Bojnice Darina Hrabovská. 

Porezala si ruku

Zuzana vzala 567 eur. Aby bola jej legenda o lúpeži dôveryhodnejšia, sama si dokonca črepom z pohára porezala ruku. "Býva to časté, takéto samodeštrukčné správanie, najmä u mladých ľudí," uviedla primárka psychiatrie. 

Čašníčka na policajtov zahrala výborné divadlo. Tvárila sa, že je v šoku. Zo začiatku síce všetko zatĺkala, neskôr sa priznala. "Svoje konanie aj úprimne oľutovala. Motívom jej konania boli finančné problémy," uviedla policajná hovorkyňa.

Majiteľ krčmy sa k prípadu odmietol vyjadriť. Čašníčku okamžite prepustil. Tridsaťsedemročná žena má na krku obvinenie zo sprenevery a hrozí jej väzenie. "Obvinenej Zuzane za uvedený skutok v prípade, že ju súd uzná vinnou hrozí trest odňatia slobody na dva roky," uviedla hovorkyňa polície.

Súvisiace články