Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lukáš holdoval alkoholu dlho, vodičák mu vzali len nedávno
Zdielať na

Lukáš holdoval alkoholu dlho, vodičák mu vzali len nedávno

HORNÉ VESTENICE / Tridsaťročný Lukáš, ktorého nedávno zadržali policajti, pretože nafúkal takmer 3,5 promile, podľa obyvateľov Horných Vesteníc holdoval alkoholu už dlhšie. Len zázrakom sa doteraz nikomu nič nestalo.

Tridsaťročný Lukáš sa pri cestnej kontrole podrobil dychovej skúške. V dychu mu policajti namerali 3,44 alkoholu v krvi. "Tento človek si o to koledoval. Mal obrovské šťastie, že za toľké roky ho ešte policajti nechytili," povedal odborník na liečbu závislostí Marián Daubner. 

Podľa miestnych má Lukáš s alkoholom problémy dlho. Vedelo sa o ňom aj to, že často šoféruje opitý. "Je to ťažko závislý človek, ten nepije od včera," dodal Daubner. 

Je na psychiatrii

"Nakoľko mal vodič zdravotné problémy, nebol umiestnený do policajnej cely, ale bol hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení," povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Mal abstinenčné príznaky

Len čo ho policajti zadržali, dostal epileptický záchvat. Navyše mal abstinenčné príznaky. "Pacient je v terminálnom, čiže v konečnom štádiu závislosti, úplne nekritický k svojmu zdravotnému stavu," povedala primárka Psychiatrického oddelenia v Nemocnici Bojnice MUDr. Darina Hrabovská. 

Policajti ho okamžite obvinili. Sudca ho riešil v tzv. superrýchlom konaní. Musel však za ním prísť na psychiatriu. "Sudca vydal trestný rozkaz, ktorým obvinenému uložil trest odňatia slobody 4 mesiace s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 15 mesiacov a trest zákazu viesť motorové vozidlá na dobu 18 mesiacov," povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Súvisiace články