Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prešovčan: Zmýlil som si byt, zbili ma policajti
Zdielať na
Prešov

Prešovčan: Zmýlil som si byt, zbili ma policajti

PREŠOV / Vo štvrtok v noci na Ul. Tarasa Ševčenka v Prešove zasahovali policajti. Privolala ich tam jedna z obyvateliek paneláku po tom, čo sa ku nej podľa jej vlastných slov niekto pokúšal dobyť. Mladík napokon skončil v nemocnici, má zlomených sedem rebier.

Dvadsaťosemročný Štefan tvrdí, že bol opitý a zrejme aj preto si zmýlil vchod. Policajtov na neho zavolala žena, ktorá v byte bývala. V noci sa zobudila na hluk a počula, ako sa k nej niekto dobýja, snaží sa dať kľúčik do zámky a zľakla sa.

TV JOJ

Hliadka: Bol agresívny

Keď prišla na miesto policajná hliadka, mladík bol podľa nich agresívny a kopal do dverí. "Policajtom vulgárne nadával, sácal do nich a snažil sa z miesta odísť," povedal prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. 

"Muž výzvy policajtov nerešpektoval a svoju agresivitu vystupňoval, pričom jedného z policajtov opľul do tváre," dodal Džobanik. Policajti napokon vzali muža na policajné oddelenie. Počas celého zásahu mladík podľa policajtov kládol odpor, a tak museli použiť donucovacie prostriedky. To ale zásadne odmieta mladíkova matka, ktorá bola v čase incidentu vo vedľajšom byte a počula, čo sa vonku na chodbe deje. 

Má zlomené rebrá

Mladík napokon skončil v prešovskej nemocnici na traumatologickom oddelení. Okrem modrín a podliatín, ktoré má na tvári, má zlomených aj sedem rebier. 

"Vyšetrovateľ v súvislosti s napadnutím policajtov začal trestné stíhanie pre prečin útok na verejného činiteľa," uzavrel Džobanik. Postup hliadky zároveň preveruje aj inšpekcia ministerstva vnútra.

Téme sa venuje reportér Vlado Jurek. Viac v Novinách o 19:30.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy