Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kňaza súdia za zneužívanie dievčaťa, vinu popiera
Zdielať na

Kňaza súdia za zneužívanie dievčaťa, vinu popiera

HUMENNÉ / Na Okresnom súde v Humennom pokračoval proces s bývalým kňazom. Podľa obžaloby znásilňoval a zneužíval maloleté dievča. Priame dôkazy na to ale zrejme neexistujú. Obhajoba sa však bráni aj tým, že dnes už dospelá žena sa vybrala na políciu až po rokoch a kňaza napriek údajným ohavnostiam opakovane kontaktovala.

Exmanžel jej plne dôveruje, obžalovaný opakovane tvrdí, že ide o nezmysly. Údajne zneužívanú ženu vyšetril i znalec. "Nezistil som u nej snahu skresľovať udalosti vo svoj prospech," hovorí súdny znalec. 

Bola vtedy maloletá

Žena tvrdí, že kňaz ju mal zneužívať ako maloletú. Dôkaz na to však nemá a objahoba sa pýta, prečo šla na políciu až po rokoch. Znalec však na to má vysvetlenie. "Pocity viny u takto sexuálne zneužívaných dievčat pretrvávajú do dospelosti, kedy z rôznych príčin tento skutok vyjde najavo."

Obhajoba zisťovala, či je normálne, že žena kňaza opakovane kontaktovala aj po údajnom sexuálnom násilí. "Došlo tam k patologickému naviazaniu," dodáva súdny znalec.

Pomsta zo žiarlivosti

Podľa poškodenej má byť svedkom údajných intímnosti medzi ňou a kňazom aj vtedajší miništrant. Aj ten sa postavil pred senát, no žeby čokoľvek videl, poprel.

Dnes už bývalý kňaz na otázky novinárov neodpovedal. Už v minulosti tvrdil, že ide o pomstu zo žiarlivosti. Exmanžel údajne zneužívanej ženy však tvrdí, že na ukončenie manželstva mali výrazný vplyv ataky práve zo strany exkňaza. Koniec kauzy je v nedohľadne. Pojednávanie odročili na január a vypovedať majú ďalší svedkovia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy