Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vlak zachytil na koľajisku muža (†44), na mieste zomrel
Zdielať na
Prešov

Vlak zachytil na koľajisku muža (†44), na mieste zomrel

LIPANY / V Lipanoch (okres Sabinov) neďaleko železničného priecestia došlo v pondelok dopoludnia k vážnej vlakovej nehode. O život pri nej prišiel 44-ročný muž, ktorý neprežil zrážku so železničným služobným  vlakom. Niekoľkotonový kolos ho zachytil na koľajisku. Podľa dostupných informácií z polície rušňovodič na muža trúbil a snažil sa brzdiť, no zrážke už nevedel zabrániť.

Zrazeného muža si všimlo zopár svedkov ešte krátko pred zrážkou. Vraj ho dokonca poznajú. Podľa slov jedného z nich mal zrejme namierené na úrad práce. "Bolo zistené, že sa jedná o zrážku vlaku a muža, nehybné telo ležalo už na koľajisku," opisuje veliteľ HS Vladimír Majdák.

Polícia už pozná aj totožnosť muža. Jeho život vyhasol priamo na železničnej trati. Keď prišli na miesto privolaní záchranári, už sa mu nedalo pomôcť. "Obhliadajúca lekárka konštatovala smrť následkom mnohopočetných devastačných poranení nezlučiteľných so životom," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.

Železničná doprava na úseku Sabinov-Lipany bola pre vyšetrovanie nešťastia úplne prerušená. Zatiaľ nie sú známe presné okolnosti ani to, či išlo o nešťastnú náhodu alebo úmyselné konanie zo strany nebohého muža. "Trúbil vlak na neho a on tam skočil," opisuje svedok. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy