Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
S dodávkou na popradskom sídlisku Juh už nezaparkujete
Zdielať na
Prešov

S dodávkou na popradskom sídlisku Juh už nezaparkujete

POPRAD / Zvýšenie bezpečnosti obyvateľov a viac parkovacích miest. To sú hlavné dôvody nových pravidiel parkovania dodávok v Poprade. Nariadenie sa zatiaľ týka iba najväčšieho mestského sídliska Juh.

Dodávky už nebudú parkovať na parkoviskách najväčšieho popradského sídliska Juh. Hlavným dôvodom je podľa kompetentných bezpečnosť obyvateľov. "Záchranárske zložky mali komplikovaný prístup k bytovkám," uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. 

"Zapratávali sa prístupové komunikácie, zapratávajú sa nástupné plochy, ktoré majú slúžiť pre účinný a rýchly zásah," uviedol Ondrej Šproch, riaditeľ Okresného riaditeľstva hasičov v Poprade. 

Viac parkovacích miest

Ďalším dôvodom je viac parkovacích miest na sídlisku, kde žije viac ako dvadsať tisíc obyvateľov. "Cez víkend tu parkuje bežne 270 dodávok. Ak zaberajú 1,5 miesta tak si vieme vyrátať aký prírastok to bude pre ostatných obyvateľov," hovorí náčelník mestskej polície v Poprade Štefan Šipula. 

Koncom októbra v zóne pribudnú nové dopravné značky. Tie upozornia vodičov na to, že je v zóne zákaz státia. Zákaz ale neplatí pre dodávky typu M, ktoré sú určené na prepravu osôb.

Platné od 28. októbra

Kde budú parkovať dodávky, ktorých sa zákaz týka? "Dodávky by mali parkovať najmä v sídlach firiem. V druhokm rade na veľkokapacitných parkoviskách, ktoré tiež máme v meste. A v treťom rade tam, kde to značenie dovoľuje," dodal primátor mesta. 

Nové nariadenie začne platiť od 28. októbra. Mestskí policajti budú v prvých dňoch tolerantní, neskôr prídu na rad pokuty. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy