Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri Sabinove sa zrútilo lietadlo
Zdielať na

Pri Sabinove sa zrútilo lietadlo

SABINOV / Na operačné stredisko polície v Sabinove volali na poludnie ľudia a hlásili, že videli ako padá lietadlo. Podľa informácií televízie JOJ bol stroj vyrobený vo švédsku, sedeli v ňom dvaja ľudia.

Pri páde dvojmiestneho lietadla neďaleko vodnej priehrady Jakubovany (okr. Sabinov) zahynul podľa predbežných zistení polície 65-ročný pilot z Rumunska. Lietadlo registrované vo Švédsku letelo z Rumunska do Švédska.

Stroj sa nahlásil na prešovskom letisku a po pár minútach zmizol z radaru. Na miesto zamieril aj vrtuľník ministerstva obrany. Hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová potvrdila, že na miesto vyrazili hliadky. Svedkovia tvrdia, že po páde lietadla následne počuli výbuch. Hovorca záchranárov Boris Chmel potvrdil pre televíziu JOJ, že na miesto vyslal záchranárov.

Na mieste zasahovali hasiči z Prešova, Sabinova a Bardejova. "Môžeme potvrdiť, že Letecká pátracia a záchranná služba ozbrojených síl pátra v okolí Sabinova po civilnom lietadle, s ktorým sa stratilo spojenie krátko pred 12:00 hodinou," informuje hovorkyňa ministerstva obrany Dana Capáková.

V popoludňajších hodinách záchranári zrútený stroj našli. "Približne po hodine boli nájdené trosky a jedna mŕtva osoba," povedal riaditeľ hasičov Ján Goliáš.

​Vyšetrovatelia zostávajú na mieste, aby zistili, čo sa stalo, či zlyhal pilot alebo je na vine počasie či technická porucha.

Za posledné roky sa u nás stalo niekoľko podobných nešťastí. Zahynuli pri nich skúsení piloti, parašutisti aj manželia, ktorým sa záľuba v lietaní stala osudnou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy