Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pri hraniciach s Ukrajinou láka deti do auta neznámy muž
Zdielať na

Pri hraniciach s Ukrajinou láka deti do auta neznámy muž

UŽHOROD / Ukrajinským školákom sľubuje neznámy muž dvadsať hrivien aj cukríky. Podľa polície chce, aby k nemu nasadali do auta.

Na políciu sa obrátilo viacero rodičov, ktorí sa obávajú únosu detí."Faktom je, že rodičia sa obracajú na políciu nielen v Užhorode ale už aj v celom Užhorodskom rajóne," tvrdí Vasiľ Vasilievič Maďar z GUNP v Zakarpatskej oblasti.

Výpovede rodičov ale vychádzajú iba z opisu detí. "Problémom je to, že deti opisujú rôznych ľudí a rôzne autá. Pre niektoré dieťa je to isté auto malé, pre iné je veľké. V jednom prípade rodičia povedali, že išlo auto so zahraničnými evidenčnými číslami," dodal  Vasilievič Maďar.

Zaviedli opatrenia

​Podľa informácií niektorých rodičov by malo ísť o vozidlo so slovenskými značkami, to ale polícia nepotvrdila. Na školách už zaviedli špeciálne opatrenia a deti absolvovali aj besedy na tému bezpečnosť pri stretnutí s cudzími ľuďmi. "Na našej škole je ochrankár, je pri bráne aj na ulici. Sleduje a preveruje všetkých cudzích ľudí, ktorí vstúpia do areálu školy," hovorí zástupca riaditeľa základnej školy Ištván Baňo.

Nikoho zatiaľ neobvinili

V okolí základných a materských škôl ako aj na mieste, kde sa sústredí viac detí, sa v týchto dňoch pohybujú policajné hliadky častejšie. "Riaditeľ školy sa už obrátil aj na primátora Užhorodu, aby zvýšil počet ochrankárov na našej škole," dodal Baňo. 

Podľa polície je ešte veľmi skoro hovoriť o tom, či v prípade bude niekto obvinený, keďže výpovede svedkov sú zatiaľ odlišné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy