Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri Snine našli jeleňa bez hlavy, páchateľovi hrozia dva roky za mrežami
Zdielať na

Pri Snine našli jeleňa bez hlavy, páchateľovi hrozia dva roky za mrežami

KALNÁ ROZTOKA / Na zemi kúsok od obce Kalná Roztoka (okres Snina) ležalo telo jeleňa, ktorému pytliak odrezal hlavu. Polícia už začala trestné stíhanie.

Neďaleko obce Kalná Roztoka zastrelil zatiaľ neznámy páchateľ bez povolenia jeleňa. Zviera našli s odrezanou hlavou. Podľa poľovníkov si pytliak hlavu zobral ako trofej.

Mohlo to byť aj inak. "Strelil normálnou, legálnou cestou a nebol dohľadaný, až napríklad po 24 hodinách a divina bola nepoužiteľná, tak odrezal hlavu. Ale aj tak by to mal nahlásiť hospodárovi," vysvetľuje poľvoník Hubert Bogner.

"Doposiaľ neznámy páchateľ bez povolenia zastrelil jpri snineeleňa. Hlavu oddelil od tela a zobral ju," potvrdil prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik. 

Možnosťou tiež je, že zastreleného jeleňa našiel niekto len náhodou. "Mohol ho nájsť nejaký hubár. Mal pri sebe nožík, tak hlavu odrezal a trofej si zobral," špekuluje poľovník. 

Škoda za tristo eur

Miestnemu poľovnému združeniu vznikla škoda približne 300 eur. Polícia začala v prípade trestné stíhanie.

​Za pytliactvo hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Podobný prípad sa stal aj v okrese Svidník. "Aj tam neznámy páchateľ bez povolenia zastrelil jeleňa a hlavu oddelil," hovorí Džobanik. 

Polícia momentálne vyšetruje, či tieto dva prípady spolu súvisia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy