Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na severovýchode Slovenska sa stratilo už päť koní
Zdielať na

Na severovýchode Slovenska sa stratilo už päť koní

VÍŤAZOVCE / Chovatelia koní na severovýchode Slovenska sú v pozore. Len pred pár dňami zmizli štyri kone v Pavlovciach, teraz sedemročný žrebec Gabo z Víťazoviec. Mnohí už preto nastražili fotopasce a dokonca majú stálu službu.

Tridsaťdvaročný muž z Víťazoviec prišiel na políciu nahlásiť, že mu zmizol sedemročný žrebec Gabo. Už štvrtý deň ho niet. Majiteľ ho hľadá po širokom okolí. Mal ho pritom na lúke pred domom. "Bol to pokojný žrebec, neviazal som ho," tvrdí majiteľ.

"Humenskí policajti začali v tejto veci trestné stíhanie pre prečin krádeže," potvrdil prešovský policajný hovorca  Daniel Džobanik. 

Vrátil by sa

Ak by aj koňa niečo vyplašilo podľa profesionálneho chovateľa koní Jozefa Oráča, s najväčšou pravdepodobnosťou by sa aj tak vrátil domov. "Nájdem ho, ak ešte žije," tvrdí ďalej majiteľ. 

Muž bol majiteľom koňa štyri roky. Bol s ním v dennodennom kontakte a vraví, že preňho má nevyčísliteľnú hodnotu. Viackrát našiel zničenú ohradu, no ešte horšie sa stalo majiteľom v Udavskom. Zmizlo žriebä a kobylu našili s postrelenými  nohami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy