Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Benny našiel nezvestného Poliaka po troch dňoch
Zdielať na

Benny našiel nezvestného Poliaka po troch dňoch

VYSOKÉ TATRY / Slzy, slová vďaky, objatia. Toto všetko zažili horskí záchranári od mamy Poliaka aj jeho samotného, ktorému pred dvoma týždňami zachránili život. Konrada prepúšťali z popradskej nemocnice a jeho želaním bolo vidieť tých, ktorým vďačí za to, že žije.

"Schádzal so z Končistej a musel som sa pošmyknúť, lebo nič si nepamätám. Prvé, čo si pamätám sú biele steny nemocnice a biele svetlo," povedal Poliak Konrad.

Horskí záchranári ho našli takmer po troch dňoch pátrania. Ležal v suťovisku pod Končistou, v horách prežil dve tatranské noci. Nemohol sa pohnúť, vypátral ho štvornohý záchranár Benny. Keď k nemu prišiel jeho pán - záchranár, neveril, že ešte žije. "Podlomili sa mi nohy, neveril som, že žije," hovorí vedúci kynológ Horskej záchrannej služby Ján Žižka. 

Chcel vidieť svojich záchrancov

Spolu s leteckými záchranármi previezli Konráda do nemocnice, kde sa o neho postarali lekári. "Je to neuveriteľné, nedá sa to opísať," uviedla matka Konrada. 

Keď Poliak opúšťal nemocnicu, veľmi si prial stretnúť sa s tými, vďaka ktorým prežil. Záchranári ochotne prišli a doniesli mu aj slovenské pivo, po ktorom tak túžil. "Chcem poďakovať záchranárom aj psíkovi, že nedovolili, aby ma Tatry vzali," povedal Konrad.

Pred nemocnicou na Konrada čakal aj štvornohý záchranár Benny. Štekal na neho rovnako, ako vo chvíli, keď ho našiel. "Táto situácia nám ukázala, že sa netreba vzdávať, treba dúfať, že toho človeka naozaj môžeme nájsť živého," hovorí záchranár psovod z Horskej služby Zdeno Fedor. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy