Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Smrteľná nehoda pri Snine
Zdielať na

Smrteľná nehoda pri Snine

KLENOVÁ / Mladý život vyhasol na ceste v obci Klenová (okres Snina). Pri dopravnej nehode zahynul 26-ročný Lukáš, ktorý sedel na mieste spolujazdca. Auto šoféroval jeho kamarát.

K nehode došlo o tretej nadránom na vjazde do obce Klenová. V aute, ktoré šoféroval mladíkov o rok mladší kamarát, sedel aj 26-ročný Lukáš.

"Narazili do autobusu, to ich odhodila do múra, náš syn bol na mieste mŕtvy, ten šofér to prežil, je v nemocnici," opisuje nehodu Lukášova matka Dita. 

Martin sa podľa polície nedostatočne venoval riadeniu. "Nedostatočne sledoval situáciu v cestnej premávke," uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová. Pravou stranou auta narazil do autobusu, ktorý bol zaparkovaný na kraji vozovky.

Neprežil

Po zrážke auto odhodilo do oplotenia pri rodinnom dome. Zranenia Lukáša, ktorý sedel na mieste spolujazdca, boli nezlučiteľné so životom.

Martina záchranári previezli vo vážnom stave do nemocnice v Snine. Policajti ho obvinili z trestného činu usmrtenia.

​Podľa otca nebohého Lukáš boli mladíci potužení alkoholom. "Obaja boli opití. Vodič neviem, ako dopadol," povedal otec nebohého Milan. 

Polícia to zatiaľ nepotvrdila. "Vodič utrpel ťažké zranenia, či bol pod vplyvom alkoholu bude známe až z výsledkov z uskutočneného odberu krvi," dodala Migaľová. 

Odparkovaný autobus

Rodičia nebohého Lukáša sú nahnevaní na odparkovaný autobus. "Keby tam bol aspoň výstražný trojuholník, ale nič tam nebolo," hovorí matka. "Stál na hlavnej ceste, no neosvetlený. V dedine navyše nesvietia svetlá, takže bola tma," dodáva. 

Autobus, do ktorého mladíci narazili, stojí odparkovaný pred domom profesionálneho vodiča. Podľa jeho príbuzných tam ale autobus parkuje už vyše 30 rokov. 

"My sme im chlapca nezabili. Kričali sme. Sme chorí z toho," hovorí matka profesionálneho vodiča. 

Podľa šoféra autobusu to musela byť poriadna rana. Vraví, že desaťtonový zabrzdený kolos pri zrážke posunulo o meter dopredu. "Ale ten autobus tu takto stojí, odkedy ja robím profesionálneho vodiča," obhajuje parkovanie Jiří. 

Rodina nebohého Lukáša sa so stratou nevie vyrovnať. "Nevieme, ako budeme bez neho žiť. Ja si to neviem ani predstaviť. Bol veľmi dobrý, naše slniečko," uzatvára zrútená matka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy