Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri policajnej naháňačke na východe Slovenska vystrelili policajti dvadsaťkrát
Zdielať na

Pri policajnej naháňačke na východe Slovenska vystrelili policajti dvadsaťkrát

HUMENNÉ / Pri naháňačke osobného auta na východe Slovenska padlo až 20 výstrelov. Polícia deň po incidente spresnila okolnosti drámy. Policajti naháňali opitého vodiča, ktorý svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval ostatné autá aj ľudí. Alexander čelí obvineniam až z troch trestných činov.

Opitý vodič sa snažil ujsť pred polcajtmi po ceste v smere od obce Vyšný Hrušov. Hliadka začala auto prenasledovať. pretože 31-ročný Alexander bol podozrivý z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neoprávneného používania auta. 

Ďalším dôvodom bolo to, že 31-ročný vodič zo Sniny ohrozoval iných vodičov. Polícia použila svetelnú aj zvukovú signalizáciu, vodič ale šliapol na plyn. "Z dôvodu zabránenia úteku prenasledovanej osoby, boli použité dva varovné výstrely zo služobnej zbrane do vzduchu. K výstrelom došlo až za obcou na voľnom priestranstve," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová. 

Alexander na varovania nereagoval. Podľa polície opäť pridal a jazdil v strede cesty, čím vytláčal na krajnicu oprotiidúce autá. Policajti preto vystrelili na auto. "Na zastavenie auta policajti nakoniec dvanásťkrát vystrelili na pneumatiku unikajúceho auta," dodala Migaľová.

Padlo ešte ďalších šesť výstrelov. Alexander sa tesne pred obcou s autom prevrátil. Polícia ho obvinila z troch trestných činov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy