Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bývalá mníška zaútočila na policajta
Zdielať na

Bývalá mníška zaútočila na policajta

JANKOVCE / Pri domovej prehliadke v obci Jankovce (okres Humenné) zbila žena policajta dáždnikom. Policajti u nej doma preverovali priestupok proti občianskemu nažívaniu. Policajt sa zranil a musel vyhľadať lekársku pomoc.

Štyridsaťdvaročná Jana sa po príchode policajtov začala správať agresívne. "Že ho udrela dáždnikom po hlave. Oni ju tam spacifikovali, zobrali do auta a odvizli," hovorí suseda. 

"Žena schytila do ruky dáždnik a opakovane ním udierala policajta, čím mu spôsobila zranenie. Išlo o bodnú ranu, ktorá intenzívne krvácala," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová. 

Bývalá mníška

Zraneného policajta museli ošetriť v nemocnici v Humennom. "Predbežná doba liečenia bola stanovená na štrnásť dní," uviedla policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Žena dôvod, pre ktorý bodla policajta, neprezradila.

Susedia uviedli, že Jana bola v minulosti mníškou. Odkedy sa ale vrátila, polícia je u nej často. "Ona bola mníška. A odkedy ju vyhodili či odišla, tak odvtedy robí problémy," hovorí obyvateľka obce. 

"Ja ako starosta obce som s ňou nikdy problém nemal, ona robila na aktivačných prácach," uviedol starosta obce Jankovce Jaroslav Vasiľ. 

Polícia obvinila Janu z útoku na verejného činiteľa. "Útočníčke hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala policajná hovorkyňa. 

Kotleba to vysvetlí

Podľa slov ženy, vysvetlenie útoku na policajta, nemáme hľadať u nej. "Choďte za Kotlebom, on vám to vysvetlí," dodala obvinená žena.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy