Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Školáci prepadli dôchodkyňu. Okradli ju o kufor s oblečením
Zdielať na

Školáci prepadli dôchodkyňu. Okradli ju o kufor s oblečením

ŠAHY / Sedemdesiatštyrirročnú dôchodkyňu na ulici za bieleho dňa prepadli dvaja školáci. Išlo o chlapcov vo veku 10 a 14 rokov. Incident sa stal v Šahách (okres Levice). Annu napadli tak surovo, že musela vyhľadať lekára. Oboch chlapcov už policajti dolapili. Obviniť mohli ale len jedného z nich.

Anna cestovala od dcéry domov. V jednej ruke držala kabelku a v druhej mala kufor, ktorý za sebou ťahala. Kúsok od autobusovej zastávky si všimla ženu s dvomi deťmi.

"Tí chlapci išli za mnou. Aj keď som išla ďalej, stále išli za mnou," hovorí napadnutá dôchodkyňa.

Pár metrov od domu sa Anna dala s chlapcami do reči. Ani len nepomyslela na to, že by ju boli schopní prepadnúť.

"Nepočítala som s tým, že takí chlapci by to urobili," dodáva.

Školáci sa na dôchodkyňu vrhli priamo pred bytovkou, v ktorej býva.

"Schmatol mi kufor a ťahal ten kufor. Ja som sa ani nezahnala, len som si bránila kufor," spomína.

Ťahanie o kufor

Pri vzájomnom zápase sa dôchodkyňa ocitla na zemi. Po lúpeži má viaceré pomliaždeniny na tvári a nohách. Problém má aj s rukou a chrbticou.

"On mi kufor ťahal a ja som ho zas ťahala naspäť. Ešte som si myslela, že keď ho vytrhnem, tak ho s ním buchnem. Ale vytrhol kufor on mne a ja, ako som sa naťahovala, spadla som," opisuje Anna incident.

V ukradnutom kufri mala dôchodkyňa iba oblečenie. V blízkosti domu oboch lupičov zadržali okolo idúci. Mama jedného z nich sa na polícii snažila sopravedlniť.

"Prepáčte, prepáčte. Odpustite. A potom ho poslala do školy," dodáva Anna.

Polícia nakoniec mohla obviniť len jedného z dvojice, a to 14-ročného chlapca. Desaťročný totiž ešte nie je právne zodpovedný.

"Za zločin lúpeže hrozí 12-ročné väzenie. Keďže ide o 14-ročného mladistvého páchateľa, trest sa znižuje spravidla na polovicu," uviedla nitrianska krajská hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy