Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V prípade vraždy kontroverzného podnikateľa padli obvinenia
Zdielať na

V prípade vraždy kontroverzného podnikateľa padli obvinenia

NITRA / Štyri dni po vražde kontroverzného podnikateľa polícia pozná páchateľov. Obvinila 59-ročného pôvodného majiteľa penziónu a jeho pomocníka bezdomovca Štefana. Podľa syna obvineného zavraždený mal konflikty s oboma mužmi.

Pôvodného majiteľa penziónu v nedeľu mali prepustiť. Jeho syn televízii JOJ potvrdil, že ho opäť zadržali.

"Ostal zadržaný, nepustili ho a momentálne neviem, čo je vo veci. Nemôžem ísť za ním," hovorí syn obvineného Miroslav.

Padli obvinenia

Prokuratúra potvrdila, že Miroslava obvinili. Spolu s ním aj bezdomovca Štefana, ktorého pred rokmi prichýlil.

"Obvinenie bolo vznesené voči dvom podozrivým osobám a to Miroslavovi Ž. a Štefanovi R. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vlaždy a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

"Štefan je jeho pomocník. Odkedy stavali dom, robí stavebné práce, kosí a upratuje," ozrejmuje syn obvineného Miroslava.

Syn neverí

Nepotvrdené informácie hovoria o tom, že strelcom mal byť bezdomovec Štefan. Miroslav zrejme v prípade figuruje ako objednávateľ. Polícia sa k obvineniam zatiaľ nevyjadrila.

"Ja tomu neverím," reaguje suseda.

Podľa informácii televízie JOJ mal byť kontroverzný podnikateľ zastrelený samopalom. Syn obvineného Miroslava povedal, že mŕtvy mal konflikt aj s pomocníkom.

"Aj oni mali konflikty. Mohol ho vidieť ako otca, mohli mať konflikty," dodáva syn.

Vražda na parkovisku

Kontroverzný podnikateľ mal podvodným spôsobom pripraviť Miroslava o penzión. Z budovy sa musel vysťahovať nielen on, ale aj Štefan, ktorého pred rokmi pôvodný majiteľ prichýlil. Muži spolu bývali asi dva mesiace na chalupe v Červenom Hrádku.

"Otca bral s ním, spolu. Mohol sa aj jemu vyhrážať, že ho vyhodí," polemizuje Miroslav. 

K vražde došlo v piatok ráno na parkovisku pred budovou bývalého penziónu. V utorok upratovali priestory, v ktorých zavraždený býval. Veci, ktoré po ňom zostali, má prísť vyzdvihnúť sestra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy