Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Blesk udrel do rozostavenej materskej školy, strechu zachvátil požiar
Zdielať na

Blesk udrel do rozostavenej materskej školy, strechu zachvátil požiar

VEĽKÝ LAPÁŠ / Do rozostavanej budovy materskej školy vo Veľkom Lapáši (okres Nitra) udrel blesk. Podľa miestnych búrka trvala krátko, strechu okamžite zachvátili plamene. Na materskej škole pred dokončením chýbal bleskozvod.

Blesk udrel do budovy, kde má byť materská škola, popoludní. "Obedovali sme a zrazu priamo do tohto domu tresklo. Videli sme, ako sa dymí a hneď sme volali 112," opisuje svedok Roman Hrnko. 

Podľa obyvateľov obce búrka trvala iba krátko. Jeden zo svedkov povedal, že nad dedinou udreli asi tri blesky. Práve druhý zasiahol rozostavenú budovu. V rádovej zástavbe je najvyššia. "Potom sa to rozhorelo," opisuje svedok. 

Strecha zhorela do tla

Plamene za chvíľu zasiahli celú strechu. Na miesto prišli hasiči s tromi cisternami. Priestory boli zadymené, novú strechu museli hasiči rozobrať.

Hasiči s ohňom bojovali, aj napriek ich snahe strecha zhorela do tla. Poškodený je aj krov. "Približne dve hodiny, kým sme to uhasili," hovorí veliteľ hasičského zásahu Marián Grman. 

Na rozostavanom dome ešte nebol bleskozvod. Majitelia materskej školy, ktorá je tesne pred dokončením, sú na dovolenke. Bleskozvod im mali prísť namontovať koncom budúceho týždňa. Škody, ktoré pri požiari vznikli, ešte nevyčíslili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy