Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Nitre odkladajú operácie, chýbajú anesteziológovia
Zdielať na

V Nitre odkladajú operácie, chýbajú anesteziológovia

NITRA / V Nitrianskej fakultnej nemocnici je taký nedostatok anestéziológov,že odkladajú desiatky operácií. Viacerí pacienti sa na poslednú chvíľu dozvedajú, že musia odísť domov. Niektorí ani nedostanú náhradné termíny. Napätie vládne už aj medzi lekármi.

"Nešťastná som z toho, dôverovala som lekárom. Som bývalý onkologický pacient. Sem nikto nebude chcieť chodiť, lebo to je strašné niečo," hovoria pacientky, ktoré boli už pripravené na operáciu a napokon sa dozvedeli, že z nej nič nebude. 

Šesťdesiatpäťročnú Annu a o tri roky staršiu menovkyňu prijali do nemocnice. Pred zákrokmi absolvovali predoperačné vyšetrenia a na termín čakali vyše pol roka. "Ťažko sa mi hovorí, ja som z toho nešťastná. Tešila som sa, že budem mať po problémoch. Kto to zaplatí toto," pýta sa pacientka.

Z oddelenia, na ktorom dôchodkyne ležali, poslali domov aj ďalších dvoch pacientov. Nie je dostatok anestéziológov a nemá ich kto uspať. "Vraj nás nemôžu operovať, a žiadny iný termín nám nedávajú, že musíme si to vybaviť inde. Je to na smiech aj do plaču," opisujú pacientky.

Anesteziológovia sa k vzniknutej situácii nevyjadrili. Prípady nie sú ojedinelé a sťažnosti sa množia aj u krajského lekára, ktorý situáciu považuje za kritickú. 
 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy