Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Z Mosta SNP skočil muž, polícia ho nenašla
Zdielať na

Z Mosta SNP skočil muž, polícia ho nenašla

BRATISLAVA / V pondelok večer skočil z Mosta SNP do Dunaja Bratislavčan, jeho telo polícia stále nenašla. Dunaj mal iba desať stupňov. Šance na záchranu sú podľa lekárov len do polhodiny. Podľa reportérky Ivety Krupovej polícia už pravdepodobne pozná totožnosť muža.

Približne o pol deviatej večer nahlásili okoloidúci osobu, ktorá skočila z Mosta SNP do Dunaja. Na miesto okamžite vyrazili hasiči. Prehľadávali hladinu ako aj oba brehy rieky. Sedemnásť hasičov spolu s policajtmi prehľadávali okolie a nábrežie Dunaja približne dve hodiny. Telo nenašli. 

Podľa prezidenta Slovenského červeného kríža Viliama Dobiáša mladý človek v tak chladnej vode dlho nevydrží. "Mladý zdravý človek by vo vode zhruba 10 stupňov Celzia mal vydržať zhruba pol hodinu. Po polhodine začína vrcholiť podchladenie," uviedol Dobiáš. 

V prípade, že mal muž na sebe ťažšie zimné oblečenie jeho šance na prežitie to znížilo. Pátracia akcia skončila v nočných hodinách s negatívnym výsledkom. Muža policajti nenašli.

"Zastaví sa dýchanie aj srdce. Samozrejme ten čas môže byť kratší ak spadne do vody alebo skočí oblečený a má nejaký odev, ktorý vie nasiaknuť väčšie množstvo vody," informuje prezident Slovenského Červeného kríža.

Popoludní však rieka vyplavila telo v blízkosti vodného diela v Čunove. Či sa však jedná o tú istú osobu, ktorá v pondelok skočila z mosta, nateraz polícia s určitosťou potvrdiť nemôže. Podľa informácií televízie JOJ mal muž, ktorý sa  pokúsil o samovraždu, zanechať na moste svoje osobné veci a doklady. Polícia tak už pozná jeho totožnosť. "Pravdepodobne sa jedná o 47-ročného Bratislavčana," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Lucia Miháliková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy