Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Exprezident Michal Kováč je v umelom spánku
Zdielať na

Exprezident Michal Kováč je v umelom spánku

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Niekdajšieho slovenského prezidenta Michala Kováča hospitalizovali na kardiologickej jednotke intenzívnej starostlivosti. Ešte v piatok dopoludnia ho z domu odviezla záchranka, napokon skončil v Nemocnici sv. Michala v Bratislave, ktorá spadá pod ministerstvo vnútra. Jeho stav je momentálne stabilizovaný, píše na svojom webe denník Nový Čas.

"Exprezidentov stav sa náhle zhoršil, lekári ho museli uviesť do umelého spánku a snažia sa ho zachrániť,“ informuje denník Nový Čas.

Trpí Parkinsonovou chorobou

Exprezident už trpí dlhšie Parkinsonovou chorobou. Podľa opatrovateľky, ktorá privolala v piatok záchranku, mal bývalý prezident Slovenskej republiky zvýšený pulz a problémy s dýchaním. 

„Záchranná zdravotná služba bola privolaná k 86-ročnému mužovi, ktorý mal ťažkosti s dýchaním. Následne ho transportovali do Nemocnice sv. Michala,“ povedal hovorca záchranárov Boris Chmel. "Rodina si nepraje informovať o ďalších podrobnostiach,“ povedal hovorca rezortu vnútra Ivan Netík, pod ktorý nemocnica patrí.

Večer sa mu prihoršilo

Denník Nový Čas píše, že prezident bol najskôr dehydrovaný, v piatok večer sa ale jeho stav náhle zhoršil. Museli ho teda previezť do umelého spánku a uložiť na ARO. Ide už o tretiu hospitalizáciu exprezidenta v tomto roku, dodáva na záver denník. 

Pozrite sa, ako sa cítil exprezident pre tromi rokmi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy