Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ružinovská nemocnica má problém. Nefunguje im röntgen
Zdielať na

Ružinovská nemocnica má problém. Nefunguje im röntgen

BRATISLAVA / Univerzitná nemocnica v Bratislave opäť bojuje s technickými problémami. Nefukčné sú oba röntgenové prístroje v Ružinove.

Prvý röntgen vypadol vo štvrtok a druhý nefunguje od pondelka. Pacientov preto musia odkláňa do iných nemocníc.

"Pacienti momentálne potrebné vyšetrenia dostanú z našich ďalších nemocniciach - Petržalka, centrum mesta, Kramáre. Situáciutakisto koordinujeme s operačným strediskom," informovala hovorkyňa nemocnice Zuzana Eliášová.

Na oprave už pracujú technici. Chýba im ale dôležitá súčiastka, ktorá do Bratislavy putuje až z Talianska. Situáciu komplikuje aj fakt, že v spoločnosti, ktorá ju má dodať, majú celozávodnú dovolenku.

Mimo prevádzky

Takáto situácia v Ružinove ale nie je prvýkrát. Desiateho januára tohto roka krátko po tom, ako sa nemocnici podarilo opraviť aspoň jeden z dvoch pokazených röntgenov čakali ľudia na vyhotovenie snímku niekoľko hodín. Práve v tom čase totiž vypadol röntgen na Mickiewiczovej ulici, čo prevádzku zaťažilo. Vedenie nemocnice priznáva, že s technickými problémami sa potýkajú pravidelne.

"Nie je to prvýkrát, nemocnica opakovane dávala požiadavku na začatie verejného obstarávania a uvoľnenie finančných prostriedkov. Aktívne o tom rokujeme," približuje Eliášová.

Roky používania

Digitálny röntgen kúpili v marci 2010. Ten klasický ale v nemocnici využívajú už 21 rokov. Aj preto asi dochádza k technickým závadám.

​Nemocnica ale sľubuje, že robí všetko preto, aby ich odstránila čo najskôr. Súčiastka by už mala byť v Nemecku a do Bratislavy dorazí v priebehu dvoch, maximálne troch dní.

V piatok by tak už röntgenové pracovisko mohlo fungovať v štandardnom režime. Dovtedy nemocnica žiada ľudí po úrazoch, aby rovno navštívili urgentný príjem v iných nemocniciach v Bratislave, kde zariadenia fungujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy