Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Potrebuje vaša škôlka nové ihrisko? Zapojte sa do projektu Modrá škôlka
Zdielať na

Potrebuje vaša škôlka nové ihrisko? Zapojte sa do projektu Modrá škôlka

BRATISLAVA / Špeciálna škola a škôlka na Karpatskej ulici v Bratislave sa vďaka projektu Modrá škôlka bude môcť čoskoro popýšiť novým ihriskom. Samozrejmosťou by mali byť šmýkačky, hojdačky či trampolína.

Cieľom projektu Modrá škôlka je pomôcť štátnym predškolským zariadeniam, ktoré majú problém získať dotáciu alebo sa im vlastnými prostriedkami nepodarilo budovu zrenovovať.

Prvá rekonštrukcia priestorov uskutočnila na základnej škole Karpatská v Bratislave."Potešila som sa, keď som tu videla stavebné stroje," potvrdila riaditeľka Špeciálnej základnej škola s materskou školou Karpatská Mgr. Ľubica Jägrová. 

Niekoľko etáp

Projekt je rozdelený na niekoľko etáp. "Nechceme vyrušiť fungovanie školy a škôlky ako takej," dodal zástupca firmy Leier Baustoffe sk Peter Múčka. Počíta sa aj s nádvorím, bránou, protihlukovým plotom s oddychovou zónou a novým vchodom. 

Deti zo špeciálnej školy a škôlky totiž potrebujú oveľa viac pohybu. Koncom októbra by už mohli vynovený areál deti tejto školy naplno využívať.   

Zapojte sa

Ďalšou školou či škôlkou môže byť jedna z tých, ktoré sa zaregistrujú aj priamo na Jojke v meste 4. septembra. "Sponzori tu vyberú jednu školu škôlku priamo z regiónu," potvrdil moderátor TV JOJ Ľuboš Sarnovský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy