Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dôchodca chcel uhasiť požiar v kotolni, museli ho zachraňovať susedia
Zdielať na

Dôchodca chcel uhasiť požiar v kotolni, museli ho zachraňovať susedia

BUDČA / Plamene a hustý dym zachvátili dom staršieho manželského páru v Budči (okres Zvolen). Oheň vznikol v kotolni. Muž sa ho snažil uhasiť sám, no nadýchal sa dymu. Na pomoc mu prišli susedia. Tí hasili požiar vedrami s vodou až do príchodu hasičov.

Manželia naložili do piecky drevo tak, ako každý deň. Po chvíli sa z kotolne na prízemí valiť hustý dym. "Naložila som do pece a odišla preč. Za chvíľu dym a už som tam nemohla isť," uviedla obyvateľka domu. Sedemdesiatročný majiteľ domu sa pokúšal oheň uhasiť sám. V miestnosti sa nadýchal dymu. 

Na vedľajšom pozemku pracovali robotníci. Dym si včas všimli a dôchodcom bežali na pomoc. Starému pánovi pomohli dostať sa von zo zadymenej kotolne. "Rozbili sme dvere a liali sme tam hneď vodu. Ani chlapi sa nemohli nadýchnuť," hovorí jeden z robotníkov. 

Muža na mieste ošetrili záchranári, prevoz do nemocnice nebol potrebný. Včas sa dostala z domu aj manželka majiteľa aj 93-ročná matka, ktorá s nimi žila.

Prečo začalo horieť určí zisťovateľ príčin požiaru. Domáci mali kotolňu plnú papiera a dreva, vysokohorľavý materiál bol navyše uložený blízko pece na kúrenie a nedá sa vylúčiť, že sa vznietil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy