Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Posledné zbohom mušketierovi. Rodina a priatelia sa rozlúčili s Matejom Tóthom
Zdielať na

Posledné zbohom mušketierovi. Rodina a priatelia sa rozlúčili s Matejom Tóthom

KREMNICA / Kremnica v stredu plakala. Posledné zbohom prišli dať príbuzní, kamaráti aj známi Matejovi Tóthovi. Mladík bol známy ako jeden z troch mušketierov z projektu Srdce pre deti. Bol vždy plný energie a ochoty pomáhať aj napriek leukémii, ktorá ho trápila už tretíkrát. Choroba bola tentoraz silnejšia ako Matej.

Matej Tóth bude chýbať všetkým, ktorí ho poznali. Budú si ho navždy pamätať ako chalana s úsmevom na tvári, plného pozitívnej energie, ktorú rozdával aj druhým.

Rozlúčiť sa s ním prišli príbuzní, spolužiaci, s ktorými dral školské lavice, kamaráti aj známi, ktorých ovplyvnil tým, ako žil.

"Človek sa len postupne naučí s tou bolesťou žiť. Neodišiel niekto z nás, ale odišiel niekto v nás. Niekto, kto by nám povedal, aby sme nerevali a žili," spomína Matejova blízka rodina na pohrebe.

Bojovník až do konca

Optimizmus nestrácal ani v najťažších chvíľach. Aj v čase, keď sa mu choroba vrátila, bojoval.

Matej rád pomáhal aj druhým. Najmä onkologickým pacientom.

Miloval šport. Zo všetkého najviac volejbal. Každý rok organizoval v Kremnici charitatívny turnaj "Zasmečuj deťom zdravie", ktorého výťažok išiel na banskobystrickú onkológiu.

Posledný turnaj, ktorý sa konal na začiatku septembra, organizovali jeho kamaráti. Bolo to prvýkrát, čo tam Matej chýbal. Bol už v nemocnici.

Posledný Matejov status na facebooku.

Facebook/Matej Livestrong Tóth

"Ahojte, čaute. Rád by som poďakoval všetkým, ktorí za mňa akciu zorganizovali a vám, čo ste ju prišli podporiť a tým vlastne aj mňa. S tými mojimi kamarátkami tu, je to dosť ťažké. Ďakujem ste super," odkázal účastníkom turnaja Matej z nemocnice.

Nebeský turnaj

Matejova smrť zasiahla rodinu, kamarátov, aj známych. Rozlúčiť sa s večne usmiatym Matejom prišli aj jeho turnajoví spoluhráči a protihráči.

"Matej, počkaj nás tam hore. Raz sa stretneme a dáme nejaký skvelý nebeský turnaj aj s poriadnou žúrkou," odkazuje Matejovi kamarát a moderátor televízie JOJ Ján Mečiar.

Posledné zbohom Matejovi vyjadrili priatelia aj na Facebooku. 

Facebook/Matej Livestrong Tóth

​Hoci to nebolo ľahké, posledné zbohom prišli dať kamarátovi aj Soňa a Ivan. Vďaka relácii Srdce pre deti dostali prezývku Traja mušketieri.

"Jeho energia, sila. On, čo robil, robil sebavedomo. Vôbec si nepripúšťal slabosť. Či by sa to dalo alebo nedalo. Vždy v tom našiel, že sa to dá a musí sa to dať a urobil všetko preto," spomína mušketier Ivan. 

"Chcel. Proste chcel a išiel si za tým. Chcel to dokázať, a to podľa mňa urobí veľa. Ľudia na ňom videli, že je odhodlaný. To sa na ľuďoch cení," dodala mušketierka Soňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy