Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Kremnici ukradli semafor, škody sa vyšplhali na 1 900 eur
Zdielať na

V Kremnici ukradli semafor, škody sa vyšplhali na 1 900 eur

KREMNICA / Kuriózna krádež sa stala v Kremnici. Zlodej sa ulakomil na prenosné semafory, ktoré usmerňovali dopravu na obchádzke do obce Krahule. V lete po rozsiahlej povodni museli uzavrieť priechod Kremnické Bane, kde vážne podmylo cestu, a tak sa teraz jazdí po tejto trase.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre krádež a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia

Prenosné semafory zmizli na obidvoch stranách obchádzky. K zvodidlám boli pripevnené reťazou so zámkami. Niekto si dal tú prácu, že ich odtiaľ aj napriek tomu dokázal odniesť. Semafory na túto cestu pribudli v lete, keď museli uzavrieť pre havarijný stav priechod cez Kremnické Bane.

Cestu využívali najmä kamionisti smerujúci na sever Slovenska a do Poľska. Po záplavách ju tak vážne podmylo, že jazda po nej by bola nebezpečná. Nákladnú dopravu preto presmerovali na iné horské priechody a osobné autá zostali odkázané na obchádzkovú trasu cez Krahule. 

Časť obchádzky vedie po takej úzkej ceste, že tu autá musia prechádzať striedavo a práve na tomto úseku boli semafóry potrebné. Páchateľ si odniesol semafory aj s batériami a zmizla aj prenosná dopravná značka. Predbežné škody vyčíslili na 1 900 eur.

Krádeží, pri ktorých až rozum ostáva stáť, máme plný spravodajský archív:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy