Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nehoda pri Očovej: Pre vážne zranené bábätko prileteli záchranári
Zdielať na

Nehoda pri Očovej: Pre vážne zranené bábätko prileteli záchranári

OČOVÁ / Vážna dopravná nehoda sa stala v sobotu večer pri Očovej. Pre zraneného trojmesačného chlapca museli prísť leteckí záchranári. Do auta, v ktorom sa dieťa viezlo spolu s matkou a ďalšími príbuznými, nabúralo za nimi idúce auto. 

Cestu medzi obcami Hradná a Očová používajú väčšinou len miestni. Rovný dlhý úsek cesty nepatrí medzi veľmi rušné ťahy. Aj napriek tomu sa tu zrazili dve za sebou idúce autá. Dvadsaťosemročný Tomáš nabúral do pred ním idúceho auta, ktoré začalo spomaľovať. Vyhýbalo sa psovi na ceste. 

Náraz do zadnej časti auta bol silný. Auto, v ktorom sa viezol trojmesačný chlapec, skončilo v priekope. Vážne zranenému chlapcovi, ktorý bol pripútaný v autosedačke, sa okamžite snažila pomôcť žena z okolidúceho auta. Dávala mu umelé dýchanie. "Pri nehode dvoch motorových vozidiel sa zranili tri osoby, z toho jedno bolo trojmesačné dieťa," uviedol veliteľ hasičského zásahu Ľubomír Uhrín.

"Chlapec bol s polytraumou na umelej pľúcnej ventilácii letecky transportovaný vo vážnom stave do detskej fakultnej nemocnice," uviedol hovorca operačného strediska Rýchlej záchrannej služby Boris Chmel. 

Matka v šoku

Trojmesačný chlapec je v starostlivosti lekárov. Jeho stav je mimoriadne vážny. Do banskobystrickej nemocnice previezli aj jeho 28-ročnú mamu. Na prednom sedadle sa zranila aj 16-ročná dcéra vodiča auta. "Dvadsaťosemročná žena so stresovou reakciou bola prevezená do Banskej Bystrice, 16-ročné dievča s poranením chrbtice do nemocnice vo Zvolene," dodal Chmel.

Obaja vodiči vyviazli z nehody bez zranení. "Vodič vozidla Alfa Romeou nedodržal bezpečnú vzdialenosť od auta, ktorého vodič spomalil pre vybehnutie psa na vozovku," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Najčítanejšie správy