Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vietor sa dostal medzi nominácie v ankete Sedem divov Košíc
Zdielať na

Vietor sa dostal medzi nominácie v ankete Sedem divov Košíc

Zdroj: archív

Hlasovať virtuálne na stránke www.potulka.sk alebo osobne v MIC môžu Košičania ešte do konca januára

V doterajšom počte hlasov však zaostáva za hmatateľnejšími a vážnejšími kandidátmi ako je Dóm sv. Alžbety, košické Štátne divadlo (ŠD), hrajúca fontána v pešej zóne, Medzinárodný maratón mieru, Kaplnka sv. Michala, rómske sídlisko Lunik IX či Jakabov palác. 

Hlasovať virtuálne na stránke www.potulka.sk alebo osobne v MIC môžu Košičania ešte do konca januára. Definitívny víťaz bude verejnosti známy na potulke počas prvého februárového víkendu, ktorú MIC pripravuje na tému Slávne hotely Košíc.

"Doteraz hlasovalo v ankete približne 500 ľudí prostredníctvom e-mailu a takmer dve tretiny si zvolili za košický div Dóm sv. Alžbety. Nasleduje ŠD, hrajúca fontána a ďalšie," uviedol pre TASR jeden z organizátorov hlasovania a turistický sprievodca Košicami Milan Kolcun.

Nič však nie je definitívne a poradie môžu hlasujúci zmeniť. Spomedzi kurióznejších nominácií to boli okrem košického vetra aj krotké košické holuby, košická treska v majonéze, povedal Kolcun. Medzi kandidátmi na košický div nechýbajú ani osobnosti zo súčasnosti a histórie, ako je napríklad husľový koncertný majster Štátnej filharmónie Košice Karol Petróczi či svetoznámy spisovateľ Sándor Márai.

Sedem divov Košíc je internetové hlasovanie s cieľom upozorniť na ich pozoruhodnosti a osobnosti a oživiť záujem o mesto, ktoré ako prvé na Slovensku bude mať svoj top rebríček zaujímavostí. Po nomináciách prebieha v súčasnosti druhé - finálové kolo hlasovania, pričom každý môže hlasovať iba raz.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety Sedem divov Košíc bude 21. februára na Svetový deň sprievodcov, keď MIC pripravuje špeciálnu potulku mestom práve po trase siedmich divov, pričom ich zástupcom odovzdajú organizátori certifikáty. "Dúfame, že medzi nimi nebude košický vietor, pretože odovzdať mu certifikát by bolo problematické," dodal Kolcun.


   

Zdielať na

Najčítanejšie správy