Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Slováci mali odletieť z Viedne na dovolenku. Nepustili ich
Zdielať na

Slováci mali odletieť z Viedne na dovolenku. Nepustili ich

BRATISLAVA,VIEDEŇ / Šok a absolútnu bezradnosť zažila v piatok skupina turistov, medzi ktorými boli aj Slováci. Tých totiž na viedenskom letisku nepustili do lietadla. Na večerný romantický pohľad na ostrov Santorini tak museli zabudnúť. Situácia bola o to zložitejšia, že sa dotkla aj dvoch nepočujúcich dievčat. .

Dievčatá prežívali veľký stres a bezradnosť. Nevedeli, čo sa deje a prečo sa to deje. Snažili sa len rýchlo odčítavať z pier ostatných dotknutých turistov. Nakoniec ich previezli do hotela, ale bez batožiny.

Katarína a Romana posledné hodiny fungovali provizórne bez svojich vecí na hygienu. Späť na letisko ich previezli až v sobotu popoludní. Prvý let bol pritom naplánovaný v piatok na obed. Stopku dostali tesne pred odletom, keď už boli v odletovej zóne. "My sme boli zmätené, nevedeli sme čo chceme urobiť," hovorí Katka. 

V tejto situácii sa ale neocitli len oni. Podľa Katky išlo až o takmer 20 ľudí rôznych národností. Najviac malo ísť o Slovákov. Mali byť medzi nimi Rusi, Kanaďanky, Holandania. Najväčším problémom v tejto situácii bol zrejme hendikep dievčat. Riešiť ho dokázali len s veľkými problémami.

"Nik si ich nevšímal. Všetci tam rozprávali, kričali pravdepodobne jeden cez druhého, no a pre nepočujúceho zachytiť takýto rozhovor je nemožné," vysvetľuje Katkina mama. Mamu poškodenej Katky nahneval aj prvotný postoj cestovnej kancelárie, u ktorej si dievčatá zájazd kúpili.

"A ešte aj tá komunikácia ako so mnou ako s matkou, ktorá zastupuje nepočujúcu dcéru, ktorá nemôže na tom letisku komunikovať. No to bola katastrofa,"  dodáva mama.

Náhradný let na ostrov Santorini mali dotknutí turisti vrátane hluchonemých dievčat popoludní po 17-tej hodine. Dovolenka im tak začne až o 29 hodín neskôr. Už teraz ale cestovná kancelária poškodeným dievčatám sľúbila odškodné. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy