Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hasiči bojovali s požiarom vyše 12 hodín
Zdielať na

Hasiči bojovali s požiarom vyše 12 hodín

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Halu lakovne na Robotníckej ulici v Považskej Bystrici zachvátil včera večer rozsiahly požiar. Na mieste zasahovali desiatky hasičov z celého Považia, no oheň sa im ani po niekoľkých hodinách nepodarilo dostať pod kontrolu.

V Považskej Bystrici vypukol včera večer rozsiahly požiar. Už pred 19:00 hodinou nahlásili požiar výrobnej haly na operačné stredisko Zachvátil lakovňu vo výrobnej hale strojárskej spoločnosti v areáli bývalých Považských strojární. Hala s rozmermi 30 x 60 metrov bola v plameňoch ešte po polnoci. Zamestnanec susednej firmy, Peter Gereg, opísal situáciu takto: "Videl som len strechu v plameňoch a kopu smogu."

Náročná lokalizácia

Ohnisko požiaru sa podarilo lokalizovať až po šiestich hodinách. Hasiči museli rozoberať strechu, na ktorú sa požiar rozšíril z lakovne. Išlo o náročný zásah, keďže konštrukcia bola obitá doskami a vo vnútri bola izolácia, hasiči museli použiť rozbrusovačky a motorové píly. Horel aj materiál v lakovni. Ešte ráno o deviatej mali hasiči plné ruky práce. Príčina vzniku požiaru zatiaľ známa nie je. Našťastie sa pri tejto udalosti nikto nezranil.

Hasiči si neoddýchli celú noc

Pri hasení zasahovali hasiči z Považskej Bystrice, Púchova, Trenčína, Dubnice nad Váhom zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, aj dobrovoľní hasiči. Dokopy 34 príslušníkov HaZZ, 13 kusov techniky a viacero členov dobrovoľného hasičského zboru. Podľa riaditeľa OT HaZZ Považská Bystrica, Zdena Tarabíka, to bola poriadne dlhá zmena: "Príslušníci zasahovali vkuse so striedaniami 15hodín." Požiar sa podarilo úplne zlikvidovať až o desiatej hodine doobeda.

Firma bude fungovať naďalej

V čase vzniku požiaru v budove nikto nebol. Firma zamestnáva 45 ľudí, o prácu sa vraj báť nemusia. Tvrdí to Patrik Lišaník, konateľ spoločnosti: "Budeme robiť všetko pre to aby prácu mali zachovanú."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy