Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bytovku po požiari možno zachrániť
Zdielať na

Bytovku po požiari možno zachrániť

ŽILINA / Po minulotýždňovom požiari v bytovke na Bratislavskej ulici je jasné, čo bude s budovou. Posudok hovorí jasne, starú bytovku možno zachrániť, ale je nutné spevniť základy a opraviť strechu. Až potom sa môžu jej obyvatelia vrátiť späť.

Pozitívna správa od odborníka však ešte neznamená, že osud bytovky nie je otázny. Všetci nájomníci sú totiž neplatiči a magistrát eviduje státisícové dlhy. Žiadny fond opráv, z ktorého by sa dali opravy uhradiť, teda neexistuje. Polorzpadnutá bytovka bola už pred požiarom v dezolátnom stave a všade sa váľali kopy odpadkov, v ktorých vznikol aj požiar.

Radnica by uvítala, keby si obyvatelia urobili rekonštrukciu svojpomocne. Inak bude mesto žiadať o náklady na tieto práce štát. Definitívne stanovisko k ďalšiemu postupu vyrieknu mestskí poslanci na mimoriadnom zastupiteľstve. Neplatiči z bytovky sú zatiaľ na náklady mesta v telocvični v neďalekej základnej škole. Zabezpečenú majú aj pravidelnú stravu. Hoci im mesto pomocnú ruku nemuselo podať, spokojní nie sú a očakávajú nové bývanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy