Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrel producent seriálu Panelák Pavel Bob (†51)
Zdielať na

Zomrel producent seriálu Panelák Pavel Bob (†51)

BRATISLAVA / Tvorcovia jedného z najúspešnejších slovenských seriálov opäť smútia. Zomrel známy producent a dramaturg Pavel Bob.

Pavel Bob priniesol na obrazovky prvý pôvodný denný seriál Panelák. Naposledy pôsobil v televízii JOJ. Spoločne s Andym Krausom a Tomášom Jančom vlastnil produkčnú spoločnosť.

Patril k najbližším spolupracovníkom známeho scenáristu. Bol jedným z otcov Keby bolo keby, či šou Miliónové dievča. Jedným z posledných projektov spoločnosti bol sitcom Dovidenia, stará mama.

Bolestná strata

Hoci sa dlhé roky staral každý večer o zábavu, jeho tvár bola Slovákom neznáma. Známe herecké osobnosti, ktoré sa s ním veľmi dobre poznali, sa s jeho náhlou smrťou nevedia vyrovnať. Mnohí z nich mu vďačili za veľa.

"Naštartoval moju kariéru. Boli sme hlavne priatelia. To, že sme boli kolegovia, beriem ako príjemný bonus," priznal Andy Kraus. "Bolo ho počuť, nemusel kričať. Mal v sebe vnútorný pokoj a akonáhle vošiel do miestnosti, automaticky sa všetko upokojilo," dodal scenárista.

​Chýbať bude všetkým

"Táto smutná správa ma zastihla v nedeľu tesne pred predstavením. Hralo sa mi veľmi ťažko. Nečakal som to, asi ako nikto. Želal som si, aby to bol len zlý sen, z ktorého sa zobudím," povedal so smútkom v hlase Alexander Bárta.

Aj spoločne s Jánom Koleníkom pracovali na mnohých projektoch. "Bol súčasťou môjho televízneho života. Príjemný, pokojný a racionálny človek," uviedol herec.

"Paľo bol čistý človek s pevným charakterom." Takých ľudí je podľa slov herca Roba Jakaba veľmi málo.

V roku 2007 sa s ním stretol Marián Miezga na konkurze do Paneláku. "Pamätám si ho ako večne usmiateho človeka. Vždy všetko kulantne vyriešil," dodal Miezga.

Najčítanejšie správy