Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti zasahovali v rýchliku z Bratislavy do Košíc, opitý muž rozbíjal okná kladivom
Zdielať na

Policajti zasahovali v rýchliku z Bratislavy do Košíc, opitý muž rozbíjal okná kladivom

ŽILINA / V rýchliku, ktorý smeroval z Bratislavy do Košíc začal medzi stanicami Bytča a Žilina vystrájať 69-ročný cestujúci. V podnapitom stave ničil majetok. Rýchlik meškal pre jeho správanie meškal 108 minút.

Výsledkom besnenia 69-ročného Bratislavčana boli krvavé stopy v uličke ale aj na prechodových dverách medzi vozňami. Cestujúci, ktorí sedeli vo vagóne kadiaľ poranený Jozef s krikom prechádzal mali strach.

“Prebral som sa na to ako začal búchať a rozbíjať vlak všetci sa nahrnuli na jedno miesto a začali pred ním ustupovať,“ hovorí svedok incidentu.

"Muž bezpečnostným kladivkom rozbil sklenené  výplne vo vozni,“ hovorí žilinská policajná hovorkyňa Janka Balogová.

Na železničnej stanici v Žiline ho zadržali policajti. "Policajná hliadka muža previezla na ošetrenie a následne umiestnila do cely predbežného zadržania. Muž mal v krvi 1,75 promile alkoholu v krvi,“ hovorí Janka Balogová.

Úradoval alkohol

Či práve alkohol bol spúšťačom nepochopiteľnej agresie, alebo mu predchádzal konflikt ktorý sa mal odohrať v reštauračnom vozni zisťovali policajti aj v rýchliku v Liptovskom Mikuláši. Policajti v ňom hľadali svedkov,  ktorí mohli v Žiline prestúpiť.

"Polícia začala trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci," dopĺňa Janka Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy