Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kladivársky úspech z Ria. Marcel Lomnický skončil piaty
Zdielať na

Kladivársky úspech z Ria. Marcel Lomnický skončil piaty

BRATISLAVA / Na olympiáde v Riu de Janeiro Slovensko úspešne reprezentoval aj kladivár Marcel Lomnický. Medailu síce nezískal, no skončil ako piaty najlepší na svete. Na svoj úspech je hrdý.

Byť piaty najlepší na svete, to nemôže povedať každý. "Ja som veľmi spokojný s umiestnením. No aj to mrzí trošku, lebo medaila bola do poslednej chvíle blízko, ale skončil som piaty," prezrádza dojmy Marcel Lomnický. 

Osem centimetrov

Od štvrtého miesta ho pritom delilo len osem centimetrov. "Na tých 76 metrov je osem centimetrov naozaj málo. Keby som bol štvrtý o osem, tak by to bolo ešte horšie," hovorí. 

Jeho najdlhší hod na olympiáde bol 75 metrov 97 centimetrov. Marcel Lomnický vie ale hodiť aj viac. "Môj osobný rekord 79 metrov a 16 centimetrov. Je tomu ale dva roky dozadu. Môj tohtoročný rekord je kúsok cez 77 metrov, ale podmienky v Riu sú špecifické a na olympiáde sa máloktorému športovcovi podarí pokoriť svoje sezónne maximum alebo osobný rekord. Je to ojedinelé," vysvetľuje. 

Finálový boj

Finálový boj o medaily bol napínavý. "Všetci majú tri pokusy a potom prvých osem má ďalšie tri pokusy. Ja som bol po dvoch pokusoch deviaty, takže naozaj dostať sa do toho užšieho finále, musel som dobre hodiť, čo sa mi aj podarilo," opisuje. 

Kladivár priznáva, že je to stres. "Je to veľký stres, pretože viac prevažujú tie negatívne myšlienky,"  odtajuje. 

Slovenský kladivár verí, že piate miesto na olympijskom vrchole je dobrým znamením do budúcnosti a že sa čoskoro môže dočkať aj medaily z vrcholného podujatia. "Verím, že to príde, no záležať bude ako vždy aj na forme súperov," dodal spokojný Lomnický.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy