Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Cez víkend Slovensko čakajú tropické teploty
Zdielať na

Cez víkend Slovensko čakajú tropické teploty

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Počas predĺženého víkendu sa k nám vrátia tropické teploty. Počasie bude vhodné na všetky vonkajšie aktivity, dokonca sa bude dať okúpať aj v prírodných vodných nádržiach.

Od juhozápadu k nám prúdi teplý vzduch po zadnej strane rozsiahlej a mohutnej oblasti vysokého tlaku vzduchu nad vnútrozemím kontinentu. Tento teplý vzduch už v uplynulých dňoch zdvihol teploty v Španielsku na 39°C, vo Francúzsku a v Nemecku až nad 35°C. Aj českí meteorológovia vystríhajú pred vysokými dennými teplotami.

U nás sa pripravme na horúce víkendové počasie. V sobotu sa zrána objavia hmly, ale cez deň bude jasno, alebo takmer jasno. Teplomer nám ukáže od 24 do 30°C. V nedeľu bude ešte teplejšie, obloha bude rovnako bez oblakov, ale vzduch sa prehreje na 25 až 32°C.Vietor iba slabý, zväčša od juhovýchodu. Takýto smer prúdenia dokáže veľmi ovplyvniť niektoré lokality na západe krajiny, nedá sa celkom vylúčiť ani tropická noc v Piešťanoch a okolí. 

V pondelok príde zmena

V pondelok bude naše počasie stále pod vplyvom tlakovej výše, ale jej stred sa presunie ďalej na severovýchod. "Na západ krajiny už začne zasahovať svojou oblačnosťou studený front. Takže popoludní na západe už bude viac oblakov a nedajú sa vylúčiť k večeru ani ojedinelé prehánky, prípadne búrky", vyjadrila sa meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Po prechodnom zhoršení počasia sa na prelome mesiacov vráti ustálené slnečné počasie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy