Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Partizánskom sa rodičia pobili o dieťa, museli zasahovať kukláči
Zdielať na

V Partizánskom sa rodičia pobili o dieťa, museli zasahovať kukláči

PARTIZÁNSKE / V Partizánskom sa na ulici strhla bitka. Súd zveril dieťa matke, s čím otec nesúhlasí. To dal najavo aj v pondelok. Situáciu museli upokojiť až kukláči.

Na jednej z ulíc v Partizánskom sa strhla hromadná bitka. Účty si vybavovali tunajší Rómovia. "Obvinení sa po vzájomnej hádke napadli drevenými palicami," uviedol trenčiansky krajský hovorca Pavol Kudlička. Bili sa muži i ženy. 

Už niekoľko mesiacov sa hádajú o dieťa. "Oni od nás chcú nasilu vnuka, aby som im ho dal. Ale súd rozhodol o zverení dieťaťa mojej dcére. My sa držíme slovenských zákonov," vysvetľoval Jozef Lakatoš.

Právo rómskeho kráľa

Dieťa zveril súd do výchovy jeho matke, ale otec s tým nesúhlasí. Chce, aby sa riadili príkazom rómskeho kráľa. 

"My sme robili cigánske právo v Senci, u kráľa. jedny vystrájali, druhí tiež, tak sme dali striedavú starostlivosť," hovorí obyvateľ mesta.

V pondelok chcel otec svojho syna vidieť tiež. Pár minút potom ako prišiel z Trenčína do Partizánskeho sa medzi príbuznými strhla bitka.

Zadržali 4 mužov

Útočili na seba päsťami a palicami. Dve ženy skončili s ľahkými zraneniami v nemocnici. Policajti zadržali štyroch mužov. Dvoch z nich obvinili z výtržníctva. Situácia bola vypätá niekoľko hodín, na mieste museli zasahovať aj kukláči.

Nie je vylúčené, že situácia sa nebude opakovať. Otec malého chlapca sa totiž nechal počuť, že bude o syna bojovať.

Pozrite si reportáž redaktora Pavla Čertíka:

Najčítanejšie správy