Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Banskej Štiavnici vybielili penzión, interiér postriekali zelenou látkou
Zdielať na

V Banskej Štiavnici vybielili penzión, interiér postriekali zelenou látkou

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Zamestnanci penzióna v historickom centre Banskej Štiavnice boli po príchode do práce poriadne prekvapení. Zistili, že im kanceláriu do rána vybielili zlodeji. Zmizol trezor s desiatkami tisícok eur aj stravné lístky.

Zlodeji kradli v historickom centre mesta, neodradilo ich ani to, že penzión je pod dohľadom kamier mestskej polície a rovno pri hlavnej ceste.

Výplaty pre zamestnancov

Zlodeji prestrihli visiaci zámok na mrežiach a ďalšie dvere vylomili. V kancelárii zo steny vytrhli kovovú skrinku. Tu boli pripravené peniaze na výplaty pre zamestnancov a stravné lístky za vyše 20 tisíc eur.

Vedeniu penzióna urobili poriadny škrt cez rozpočet, za informácie, ktoré by viedli k odhaleniu zlodejov, ponúkajú aj finančnú odmenu. "Pri tejto príležitosti by som chcela ponúknuť odmenu 3 000 eur za každú informáciu vedúcu k dolapeniu páchateľa," hovorí manažérka penziónu Beáta Nemcová.

Zelená látka

Zlodeji priestor kancelárie navyše postriekali neznámou zelenou látkou, ktorá narobila ďalšie škody. Zničili tak niekoľko nových drahých televízorov, zrejem ide o leptavú látky, tá poškodila aj ďalšie obrazy.

Na mieste bola redaktorka Katarína Juríčková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy