Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Bratislave hospitalizovali Slováka s infekčnou chorobou
Zdielať na

V Bratislave hospitalizovali Slováka s infekčnou chorobou

BRATISLAVA / V Bratislave hospitalizovali muža Slováka, ktorý trpí infekčným ochorením. Z nemocnice v Ružinove ho previezli zdravotníci v ochranných oblekoch na Kliniku infektológie a geografickej medicíny. Podľa ministerstva zdravotníctva je podozrenie na ebolu vylúčené.

Podľa našich informácií mal v ružinovskej nemocnici ležať muž zo Slovenska, ktorý má horúčku a hnačku. "Ide o Slováka, ktorý nebol v rizikovej oblasti. Cestoval z ostrova Seychely s prestupom v Etiópii," uviedla hovorkyňa univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská.

Na centrálny príjem do Ružinova prišli pre pacienta záchranári v špeciálnych odevoch.

Krátko po pol ôsmej pacienta previezli na Kliniku infektológie a geografickej medicíny na Kramároch. "Je hospitalizovaný na bežnom oddelení kliniky. Stabilizovaný. Má virózu. V najbližších dňoch by mohol ísť domov," dodala Stano Maťašovská.

noviny.sk

Nákazu ebolou nepotvrdil ani hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel. Neskôr reagovalo ministerstvo zdravotníctva.

Pacient sa nachádza v nemocnici na Kramároch:

TV JOJ

Ministerstvo zdravotníctva informácie dementovalo

"Ministerstvo zdravotníctva dementuje informácie o pacientovi s podozrením na ebolu. Informácie, ktoré priniesol portál noviny.sk, nie sú pravdivé a šíria medzi občanmi paniku. Na centrálnom príjme v Ružinove bol prijatý pacient vykazujúci príznaky bežného infekčného ochorenia," píše sa v stanovisku ministerstva zdravotníctva.

"Cestovná anamnéza pacienta je negatívna, pričom pacient bol preventívne prevezený na Kliniku infektológie a geografickej medicíny na základe interného opatrenia univerzitnej nemocncie v súlade s odporúčaním Úradu verejného zdravotníctva," píše sa tam ďalej.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy