Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
ZÁZNAM. Matovič vysypal na Poliačika striekačky
Zdielať na

ZÁZNAM. Matovič vysypal na Poliačika striekačky

Prvé septembrové rokovanie parlamentu sa začalo roztržkou. Šéf OĽaNO Igor Matovič vysypal poslancovi SaS Martinovi Poliačikovi na hlavy injekčné striekačky. Nepáčilo sa mu totiž, že Poliačik sa nedávno priznal k užívaniu tvrdých drog a čistý heroín prezentoval ako neškodný.

Paška Matovičov návrh odmietol

"Navrhujem, aby sme uvoľnili poslanca Poliačika na dlhodobé neplatené voľno, aby sa mohol venovať drogovo závislým deťom...Ak bude ešte raz nabádať k užívaniu heroínu, aj keď bude na neho zákon krátky, moja ruka bude na neho dostatočne dlhá," uviedol Matovič svoj návrh pri schvaľovaní programu schôdze.

Vzápätí Matovič vysypal Poliačikovi na hlavu igelitové vrecko s injekčnými striekačkami. Atmosféru v sále upokojoval predseda parlamentu Pavol Paška, o návrhu Matoviča hlasovať nedal. Poslanec za Most-Híd Peter Osuský navrhol Matovičovi, aby prešiel kurzom čítania s porozumením, čo je problém aj u mladšej generácie.

Matovič by sa vraj mal dať liečiť

Poliačik tvrdí, že branie drog nepodporoval a len úbohý a zbabelý človek dokáže zaútočiť odzadu. Zároveň Matoviča posiela na liečenie, pretože podľa neho je závislý sám od seba.

„Pán Matovič by mal najprv asi vyhľadať odbornú pomoc, lebo jeho závislosť na pútaní pozornosti už prekročila akúkoľvek zdravú medzu a v prípade, že sa opäť prinavráti s dobrým duševným zdravím, tak sa môžeme o tom porozprávať,“ povedal Poliačik.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy