Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Clinton si verí čím ďalej tým viac. V skutočnosti vediem ja, hovorí Trump
Zdielať na
Politika

Clinton si verí čím ďalej tým viac. V skutočnosti vediem ja, hovorí Trump

Zdroj: Profimedia

Google News Button Sledovať správy

NEW YORK / Hillary Clinton sa podľa svojich slov neplánuje venovať slovným prestrelkám s Donaldom Trumpom. Chce sa sústrediť na podporu demokratov v súboji o kreslá v Kongrese.

"Už ani neuvažujem o tom, že by som Donaldovi odpovedala," povedala kandidátka Demokratickej strany novinárom. Ide o jej najsebavedomejšie vyjadrenie od začiatku kampane.

Boj o kreslá v Senáte

Bývalá ministerka zahraničných vecí má po trojici úspešne zvládnutých debát a sérii mediálnych obvinení Trumpa z obscénnych prejavov či obťažovania žien výrazný náskok v prieskumoch.

Duet Trumpa a Clinton sa stal hitom internetu: “Zaspievali” si skladbu z Hriešneho tanca.

Vedenie Trumpovej kampane verejne pripustilo, že miliardár prehráva. Clinton usúdila, že má dostatok priestoru na podporu kandidátovusilujúcich sa predovšetkým o kreslá v Senáte. 

Najmenej obľúbený

Demokrati dúfajú, že vďaka tomu, že je Trump historicky najmenej obľúbeným kandidátom, môžu získať späť väčšinu v Senáte, ktorý v súčasnosti ovládajú republikáni. Disponujú 54 mandátmi zo 100. 

​Zatiaľ čo sa Clinton sústredí na boj o Kongres, Trump sa v nedeľu na Floride snažil získať hlasy hispánskych voličov. Na predvolebnom zhromaždení kritizoval súčasnú demokratickú vládu za to, že opustila svojich priateľov v Latinskej Amerike.

Protimigračná stena

"Vláda Baracka Obamu a Hillary Clinton opustila našich priateľov v Latinskej Amerike a priniesla chudobu a nezamestnanosť hispánskym Američanov tu doma," povedal.

Republikánsky miliardár v minulosti body hispánskych voličov strácal, keď okrem iného ohlásil zámer postaviť medzi USA a Mexikom stenu, aby zastavil migráciu.

Všetko je sfalšované

"Prieskumy verejnej mienky pred americkými prezidentskými voľbami 8. novembra sú zmanipulované," vyhlásil v noci počas predvolebného turné na Floride Trump. Vyrazil na trojdňovú sériu mítingov do štátu Florida, kde sú volebné výsledky tradične na vážkach a kde v týchto dňoch už tisícky ľudí odovzdávajú svoje hlasy v predčasnom hlasovaní.

Napriek nepriaznivo sa vyvíjajúcim prieskumom však Trump tvrdí, že v skutočnosti pred svojou súperkou Hillary Clinton vedie. Vo svojom najnovšom vystúpení Trump kritizoval "nechutné" médiá a ich "sfalšované prieskumy", ktoré sú podľa neho ďalším z dôkazov o zmanipulovanosti týchto prezidentských volieb.

Napriek sebavedomým vyhláseniam samotného Trumpa však začínajú členovia jeho tímu priznávať - súkromne a už aj verejne - že republikánsky realitný magnát oproti Clintonovej naozaj stráca. Znepokojujú ich náznaky, že jeden z kľúčových štátov, Pensylvánia, sa zrejme prikláňa na stranu demokratickej kandidátky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy