Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sulík: Štátu sa zmocnila mafia
Zdielať na
Politika

Sulík: Štátu sa zmocnila mafia

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Už sme tu mali vládu, za čias už zosnulého exprezidenta Michala Kováča, ktorá sa uchýlila k spolupráci s mafiou pri diskreditácií svojich politických súperov. Pre Slovensko by bolo veľmi zlé, ak by sa táto doba vrátila aj dnes. Povedala to na tlačovej besede poslankyňa NR SR za OĽaNO-NOVA Veronika Remišová. Ako ju doplnil líder SaS Richard Sulík, štátu sa podľa neho zmocnila mafia.

Spolu so stranou Sloboda a Solidarita (SaS) poukázala na kauzy, ktoré vláda kryje a opozícia je terčom útokov. Podľa nej tu máme časy, keď nie sú obviňovaní tí, ktorí robia nekalé veci, ale tí, ktorí na ne upozorňujú.

Ako ju doplnil líder SaS Richard Sulík, štátu sa zmocnila mafia, ako sme to zažili už v deväťdesiatych rokoch. Vyzval koaličných politikov ako Bélu Bugára či Luciu Žitňanskú z Mosta-Híd, aby stáli na strane právneho štátu.

Kočnera neobvinili

Za všetky zneužitia moci Remišová spomenula obvinenie exposlanca Daniela Lipšica a poslanca za OĽaNO Gábora Grendela. „Polícia po rokoch neobvinila človeka (podnikateľa Mariána Kočnera), ktorý vykonal podivný prevod miliónov eur z Belize cez Maltu na Slovensko, ale teraz obvinila človeka, ktorý na tie prevody pred rokmi upozornil,“ povedala s tým, že ľudia, ktorí podvody robia, nerušene behajú po slobode.

Remišová sa tiež pýta, ako je možné, že na verejnosť unikla videonahrávka z miesta tragickej nehody, pri ktorej Lipšic zrazil dôchodcu, ktorý na následky zranení zomrel v nemocnici.

Ako dodal líder SaS Richard Sulík, dnes si ani neuvedomujeme, aké nebezpečné veci sa na Slovensku dejú. Podľa neho až po čase zbadáme, že v roku 2016 sa tu diali veci neprípustné pre právny štát a demokraciu.

150 korupčných káuz

„Strana Smer-SD na čele s Robertom Ficom zanechala počas svojho druhého vládnutia vyše 150 korupčných káuz, no vždy sa všetci tvárili, že sa všetko vyšetruje,“ povedal Sulík s tým, že dlhé roky Fico tvrdil, že podozrivého z korupcie odvolá z funkcie do troch minút, čo sa však počas tohto leta i napriek protestom pred bytovým komplexom Bonaparte nestalo.

Podľa neho sa stupňujú útoky voči opozícií. "Napríklad monitorovanie komunikácie Grendela, keď bol hovorcom ministra vnútra Lipšica, následná tlačovka, na ktorej komunikáciu Kočner zverejnil, a políciu nezaujíma, ako sa k prepisom správ dostal,“ dodal Sulík.

Oproti tomu uviedol, že Ladislava Bašternáka, podozrivého z veľkých daňových podvodov, polícia ešte nevypočula. „Proti svojim ľuďom nikdy nezačnú konať. Ľudia ako policajný prezident Tibor Gašpar či šéf špeciálnej prokuratúry Dušan Kováčik sú osobne zodpovední za tento zúfalý stav, lebo sú krytí z najvyšších miest,“ povedal Sulík.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy