Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vzdať sa mandátu bola Lipšicova psia povinnosť, tvrdí Danko
Zdielať na

Vzdať sa mandátu bola Lipšicova psia povinnosť, tvrdí Danko

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Stratu Daniela Lipšica (OĽaNO-NOVA), ktorý koncom septembra príde o poslanecký mandát, keďže zrazil chodca, ktorý zomrel, bude podľa predsedu SaS Richarda Sulíka v opozícii cítiť. Zároveň podľa Sulíka Lipšic nastavil latku v politickej kultúre veľmi vysoko. Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) si myslí, že Lipšicov čin by sa nemal heroizovať a bola to Lipšicova "psia povinnosť".

Danko priznal, že chodca, ktorý pri autonehode zomrel, poznal a zastupoval ho pred svojim vstupom do politiky. "Zachránil som ho, pretože mu hrozilo, že ho vysťahujú na ulicu," povedal Danko s tým, že viac o ňom nechce rozprávať. Povedal to v diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

"Tiež by som rád žil v krajine, kde je úplna samozrejmosť, že po takejto udalosti človek odstúpi. Taktiež by som rád žil v krajine, kde Kaliňák odstúpi. To dáva tú latku tak nízko, že Dano Lipšic strašne vyčnieva," zareagoval Sulík.

Sulík a Danko sa vyjadrili aj k možnému odchodu Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA) z parlamentu. Matovič si zabudol pozastaviť živnosť už druhýkrát, hrozí mu, že mu odoberú poslanecký mandát. Podľa Sulíka v strane prebehne diskusia k Matovičovmu prípadu, zároveň chce počuť názor právnikov.

Ako uviedol, Matovič má dva prehrešky, ktoré sa týkajú dvoch volebných období, pričom rozhodnutie o prvom prehrešku ešte nenadobudlo právnosť.

Sulík šľachticom

Šéfovia strán sa ešte vrátili k výsledkom Bratislavského summitu (16. septembra) a európskym témam.

"Európska šľachta sa sem prišla povoziť na Dunaji a dobre sa najesť. Ale zároveň som povedal, že to má marketingový efekt," trval na svojom Sulík.

Podľa Danka je európskym šľachticom Sulík, keďže je europoslanec s obrovským platom. Obaja sa ale zhodli, že Európska únia potrebuje reformu. Takisto nesúhlasia so vstupom Turecka do EÚ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy