Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obama poslal Kiskovi telegram. V mene občanov blahoželá ku Dňu Ústavy
Zdielať na

Obama poslal Kiskovi telegram. V mene občanov blahoželá ku Dňu Ústavy

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Barack Obama poslal pri príležitosti osláv Dňa Ústavy prezidentovi Andrejovi Kiskovi telegram. Prečítajte si jeho celé znenie.

Vážený pán prezident,

pri príležitosti 24. výročia Dňa Ústavy 1. septembra blahoželám v mene občanov Spojených štátov amerických občanom Slovenskej republiky.

Stavajúc na ústave, ktorá si ctí demokratické inštitúcie a vládu práva, sa občanom Slovenska podarilo dosiahnuť mimoriadne zmeny.

Oslava tohto sviatku sa prekrýva s prvým predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie, ktoré je ďalším dokladom úspechov Slovenskej republiky a dosiahnutia vedúcej úlohy (SR) v medzinárodných vzťahoch od získania nezávislosti.

Naše dve krajiny zdieľajú spoločný záväzok podpory slobody a šírenia zdieľaných demokratických hodnôt a princípov, na ktorých je založená transatlantická spolupráca. Silné väzby medzi našimi krajinami sú neochvejným základom pre trvalé priateľstvo medzi našimi národmi a občanmi.

Pri príležitosti tohto sviatku a pripomenutia si hodnôt, ktoré Vaša ústava predstavuje, prajem občanom Slovenska veľa úspechov do ďalších rokov.

S pozdravom
Barack Obama

Pozrite sa, ako sa ku Dňu Ústavy vyjadril prezident Andrej Kiska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy