Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Národniari sú za trojkoalíciu, alternatíva neexistuje
Zdielať na

Národniari sú za trojkoalíciu, alternatíva neexistuje

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / SNS bude rokovať so Smerom-SD a Mostom-Híd o vytvorení novej vládnej trojkoalície. Predsedníctvo SNS mu udelilo mandát podpísať trojkoalíciu Smer, SNS a Most-Híd.

"SNS je stabilným partnerom, chce napĺňať svoje programové vízie a nevidí inú alternatívu v rokovaní s inou stranou,“ povedal s tým, že koalícia je v súčasnej dobe stabilná a na jeseň ju čaká plodné obdobie.

Iná vláda, ako zložená zo súčasných strán, nevie podľa Danka garantovať, že to, na čom sa dohodnú lídri, platí.

Nová koalícia - nová zmluva

"Vznikla nešpecifická situácia, keď chybami v komunikácii došlo k zániku jedného z partnerov (Sieť – poznámka SITA). SNS nebude rozširovať svoj poslanecký klub. Bude disponovať len tými poslancami, ktorých získali v parlamentných voľbách,“ uviedol Danko. Zároveň oznámil, že nová koalícia podpíše novú Koaličnú zmluvu čoskoro.

Minulý týždeň odišla zo Siete pätica poslancov NR SR. Sieti tak v NR SR zostali dvaja poslanci. Päť poslancov na čele s Andrejom Hrnčiarom zároveň vstúpilo do poslaneckého klubu Most-Híd. Most-Híd má tak v klube 15 členov. Následne Most-Híd prejavil záujem o post ministra dopravy. Most-Híd mal doteraz v kabinete Roberta Fica dvoch členov vlády.

Brecely ponúkol svoju ministerskú funkciu

Po rozpade Siete si robí nároky aj na tretí rezort. Navyše Fico po rokovaní Koaličnej rady oznámil, že predseda Siete a súčasný minister dopravy Roman Brecely ponúkol svoju ministerskú funkciu. Brecely oznámil, že Sieť má záujem o integráciu s niektorou vládnou stranou. Danko dnes vylúčil, že by išlo o SNS.

SNS bude rešpektovať nomináciu Mosta-Híd na funkciu ministra dopravy. Predseda strany Béla Bugár už avizoval, že jeho strana navrhne na tento post súčasného štátneho tajomníka rezortu Árpáda Érseka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy